Ελλάδα

Παγώνη: Τα σχολεία δεν ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων

Την άποψη ότι τα σχολεία δεν ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη.

Όπως ανέφερε στο Proto Thema η κυρία Παγώνη: «Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα είναι δύσκολοι μήνες, το ξέραμε αυτό. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και προσεκτικοί. Είναι το κρίσιμο διάστημα όπου επιβάλλεται να γίνονται πάρα πολλά τεστ στην κοινότητα και να γίνεται εύκολη ιχνηλάτηση στους ασυμπτωματικούς που μεταδίδουν. Τα στοιχεία που έχουμε δεν δείχνουν ότι φταίνε τα σχολεία για την αύξηση των κρουσμάτων. Σίγουρα υπάρχουν κρούσματα στα σχολεία και θα έχουμε κι άλλα ενδεχομένως, αλλά μέχρι εκεί. Αν στα σχολεία γίνεται γρήγορα η ιχνηλάτηση και τα τεστ σε μαθητές και δασκάλους, δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

«Τα πράγματα σε αυτήν τη φάση, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί, είναι δύσκολα, ωστόσο θέλει ψυχραιμία. Θεωρώ πως θα πρέπει να περιμένουμε δύο με τρεις ημέρες ακόμα, ώστε να αξιολογήσουμε εκ νέου την κατάσταση, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί. Δεν γίνεται, επειδή χθες είχαμε τα 1.261 κρούσματα, ξαφνικά να σπείρουμε τον πανικό. Εχουμε ζήσει και χειρότερα. Η τάση μπορεί να είναι αυξητική αυτές τις ημέρες, όμως καθημερινά χρειάζεται να αξιολογούμε τα δεδομένα, όπως τον αριθμό των κρουσμάτων και τους διασωληνωμένους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διασωληνωμένοι που είναι πολλές μέρες στις εντατικές. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις ηλικιωμένες ηλικίες, που είναι δύσκολο να αποσωληνωθούν, γι’ αυτό μένουν στις εντατικές για μεγάλο διάστημα», κατέληξε.

Εξαδάκτυλος: Να κλείσουν τώρα τα σχολεία
Οι δηλώσεις της κ. Παγώνη έρχονται σε αντίθεση με αυτές του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος δήλωσε πως τα σχολεία φέρουν σημαντικό μέρος της ευθύνης για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Ερωτηθείς αν βιάστηκαν να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια, ο ίδιος δήλωσε πως «μπορεί να έχετε και δίκιο, θα φανεί», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν πάλι και να έχουμε αυστηρότερο απαγορευτικό, αλλά, όπως είπε, τηρώντας τα μέτρα προσεκτικά, μπορούμε αυτό να το μειώσουμε.
Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το