Τοπικά

“Να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο για την αντιμετώπιση της επιδημίας το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς”

Την ανάγκη αναβάθμισης και ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, ώστε να αποτελέσει εμβολιαστικό κέντρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κατάσταση στην οποία δεν υπάρχει ούτε ένα εμβολιαστικό κέντρο σε ολόκληρο το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να πρέπει να μετακινηθούν είτε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, είτε σε εμβολιαστικό κέντρο του Βόλου.
Τονίζει ακόμη ότι η μετακίνηση καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη για τους συνταξιούχους του δήμου μας. Η μετακίνηση στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής είναι αδύνατη με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, ενώ με το αυτοκίνητο διαρκεί έως 1,5 ώρα. Η μετακίνηση επίσης στο Νοσοκομείου του Βόλου απαιτεί περίπου 1,5 ώρα από τα πιο απομακρυσμένα χωριά του Δήμου. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα στους συνταξιούχους με αποτέλεσμα η μετακίνηση να πραγματοποιείται με εξαιρετική δυσκολία, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνταξιούχοι ματαιώνουν τον εμβολιασμό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΛΑΣ Ζαγοράς Μουρεσίου σημειώνει:
«Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι τα χωριά του Δήμου μας σε μεγάλο ποσοστό έχουν γερασμένο πληθυσμό, σε πολλά σπίτια κατοικούν μόνο ηλικιωμένοι, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης με ΙΧ αυτοκίνητο.
Συνεπώς είναι επιβεβλημένη η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού από τόσο από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όσο και από την άμεση στελέχωση και λειτουργία του Πολυιατρείου Κισσού.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και της μη λειτουργίας του Πολυιατρείου Κισσού προκαλούν το κοινό αίσθημα. Ευθύνες όμως, υπάρχουν επίσης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο καθώς τόσο η Υγειονομική Περιφέρεια αδικαιολόγητα καθυστερεί στην επισκευή του κτιρίου, ενώ και η Δημοτική Αρχή παρέχει συγκάλυψη των τραγικών ελλείψεων.
Απαιτούμε:
Την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας και μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο για τις ανάγκες του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου.
Να πραγματοποιηθεί άμεσα επισκευή του κτιρίου και πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών.
Να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και του ασθενοφόρου. Κάλυψη των εφημεριών και λειτουργία των αποκεντρωμένων ιατρείων στα χωριά του Δήμου μας.
Να δημιουργηθούν κινητές μονάδες για κατ οίκον επισκέψεις που να συνδέονται με το Κέντρο Υγείας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το