Ελλάδα

Πάγκαλος: Εμπαθής, αγενής και ανυπόληπτος ο Τσίπρας

pagkalos

«Φανατικά εχθρός του Αλέξη Τσίπρα και της ιδέας και ποιότητας που εισάγει στην πολιτική ζωή δήλωσε ο Θ. Πάγκαλος, χαρακρητίζοντάς τον «αγενή και εμπαθή» και κατηγορώντας τον ότι «τρομοκρατεί» τους βουλευτές ώστε να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας το πρωί στον Βήμα fm, είπε για τη συνέντευξη Τσίπρα στον Σκάι:
Ο κ. Τσίπρας υπήρξε αγενής και εμπαθής, όπως συνήθως. Είπε ότι υπάρχουν 24 ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά δεν μπορούν να είναι εξ ορισμού αποστάτες, διότι πρέπει να αποστατήσουν από κάπου. Η λέξη αυτή χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον το 1965 και έχει απαξία. Νομίζω, όμως, ότι ο κ. Τσίπρας έτσι τρομοκρατεί το Κοινοβούλιο και απαξιεί τους συναδέλφους του στη Βουλή, για να μην τολμήσει κανείς να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μην ακολουθήσει την πολιτική του που οδηγεί στο χάος και την αστάθεια, εάν δεν ψηφιστεί Πρόεδρος. Χαρακτηριστικό του πόσο εμπαθής και ιδιοτελής είναι, είναι ότι δεν δέχθηκε την πρόταση που έκαναν επανειλημμένα οι δημοσιογράφοι να συμφωνήσουμε να εκλεγεί ΠτΔ και μετά να πάμε σε εκλογές. Είναι εμπαθής, ιδιοτελής και ανυπόληπτος! Ο άνθρωπος που πούλησε νταηλίκι και τσαμπουκά και είπε αφ’ υψηλού ότι αν τον καλέσει ο πρωθυπουργός θα πάει να του πει να παραιτηθεί, τώρα λέει «ας με καλέσει και θα δούμε αν θα του ζητήσω την παραίτησή του»…
Είμαι φανατικά εχθρός του και της ιδέας και ποιότητας που εισάγει στην πολιτική ζωή και πιστεύω ότι αυτό το συνονθύλευμα θα καταστρέψει τη χώρα, εάν έρθει πρώτο στις εκλογές και θα το κάνει χωρίς να σχηματίσει κυβέρνηση, διότι δεν το κάνει, ακόμη και αν κερδίσει τις εκλογές. Θα καταστρέψει και θα υπονομεύσει τις προσπάθειες που κάναμε τόσα χρόνια στη χώρα όλοι μαζί. Του είπαν ότι λέει πως θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις και είπε ότι δεν θα κάνουν παροχές! Δεν είναι παροχές αυτά; Δεν βγαίνουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο; Δεν τα έχει κάνει κουλουβάχατα εκεί μέσα, δεν το βλέπετε; Τα έχει χάσει τελείως το παιδί, δεν ξέρει τι λέει! Συμφωνώ απόλυτα μαζί του ότι η Ε.Ε. είναι μια πολιτική συνεργασία 28 ισοτίμων χωρών, αλλά έχει κανόνες και ένας από αυτούς είναι το Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο εμείς δεν καταφέραμε να εφαρμόσουμε με τρόπο αποτελεσματικό. Και ως εκ τούτου, χρωστάμε. Γι’ αυτό έχει σημασία η γνώμη της κυρίας Μέρκελ και όχι γιατί είναι μεγάλη χώρα ούτε θα έρθει ο Τσίπρας να κουνήσει το δάχτυλό του απέναντί της και να πει αυτή «πωπω, τι είναι αυτό». Δεν μπόρεσε να το απαντήσει ο κ. Τσίπρας σε καμία ερώτηση, τι θα κάνει την επομένη των εκλογών, εάν είναι πρωθυπουργός. Να μας πει τι θα κάνει! Να μας πει ποιο είναι το plan A, B και C. Πώς θα βρει τα λεφτά, μειώνοντας τους φόρους και αυξάνοντας τις δαπάνες του Δημοσίου. Είναι προπαγάνδα προεκλογική του αισχίστου είδους και δημαγωγία που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην προεκλογική ιστορία από κανέναν.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το