Τοπικά

Δ. Νασίκας: Αναζητείται λύση στο πρόβλημα με τους βοσκοτόπους

DHMARXEIO-RHGA-FERAIOY

Για το θέμα των βοσκοτόπων, το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας και τα προβλήματα στον ταμιευτήρα της λίμνης Κάρλας, ενημέρωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νασίκας ενημέρωσε το Σώμα για τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Δ. Κολυνδρίνη για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων και απασχολεί όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Ο κ. Αγοραστός, όπως είπε, του ανακοίνωσε οτι αναζητείται λύση στο πρόβλημα και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει σύντομα η καταβολή των χρημάτων για την ενιαία ενίσχυση, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί το ήδη συρρικνωμένο εισόδημα των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Επίσης, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με κλιμάκιο του ΟΣΕ για το θέμα της ηλεκτροκίνησης Βόλου-Λάρισας αλλά και για το ζήτημα των ισόπεδων διαβάσεων, για το οποίο ο ΟΣΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Σε οτι αφορά την Κάρλα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, ο κ. Νασίκας ανέφερε οτι υάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την οποία ο Δήμος Ρήγα Φεραίου βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούσαν στην ανανέωση μίσθωσης δημοτικού χώρου στη θέση «Σκυλάκι» του οικισμού Καμάρι Κεραμιδίου» αλλά και για την παράταση μίσθωσης του κοινοτικού καφενείου στο Βένετο. Επίσης ελήφθη απόφαση για την χορήγηση και την ανανέωση αδειών παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών, για την κατανομή πιστώσεων σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ρήγα Φεραίου αλλά και για τη δαπάνη του Δήμου Ρήγα Φεραίου για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το