Τοπικά

Παρέμβαση Π. Μουτσινά για τα προβλήματα της Κάρλας

MOYTSINAS_WEB

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, έθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, κατά τον προγραμματισμό των εργασιών της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.
Ο κ. Μουτσινάς υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι, δυστυχώς, η δημιουργία του ασθενικού σχεδίου «Καλλικράτης» έχει αφήσει ορφανά, όσον αφορά τη θεσμική και υπηρεσιακή τους θωράκιση, ανάμεσα στα άλλα και τα έργα που αφορούν την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας. Το αποτέλεσμα είναι ότι, οι δομές της Περιφέρειας δεν επαρκούν να υποστηρίξουν το βασικό έργο που παραδόθηκε, τα συμπληρωματικά έργα καρκινοβατούν, και η Κάρλα κινδυνεύει να μετατραπεί σιγά – σιγά σε έναν βούρκο.
Επίσης έθεσε το ζήτημα της αλόγιστης χρήσης γεωτρήσεων (οι οποίες υπάρχουν και στην περιοχή της Κάρλας) που επιβαρύνουν το περιβάλλον και δημιουργούν κίνδυνο ερημοποίησης και αλατότητας των εδαφών, παρουσιάζοντας μάλιστα συγκεκριμένες τιμές για την πτώση του υδροφόρου ορίζοντα, κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το