Κόσμος

Ουκρανία: Συνεχείς βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο

Επτά πολίτες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, τραυματίστηκαν από πυραυλικές επιθέσεις των Ρώσων στο Χάρκοβο τις τελευταίες ώρες, ανέφερε το πρωί της Πέμπτης ο περιφερειακός διοικητής του Χαρκόβου Όλεχ Σινεγκούμποφ.

«Καλό είναι να μην κυκλοφορεί ασκόπως ο κόσμος στους δρόμους, καλό θα είναι να βρίσκεται κάπου ασφαλής, αν όχι σε καταφύγιο. Δεν υπάρχει πάντως κάποια ανάγκη για εκκένωση της πόλης από τους αμάχους», τόνισε ο Ουκρανός αξιωματούχος στην ουκρανική τηλεόραση.

Καθησύχασε μάλιστα τους ρεπόρτερ στο Κίεβο λέγοντας ότι «δεν πιέζουν πουθενά οι εισβολείς. Οι δυνάμεις μας αντιστέκονται και οι Ρώσοι προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους. Οι εισβολείς ξέρουν ότι βρίσκονται στο βεληνεκές των πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων μας (MLRS)», είπε.

«Ο εχθρός προσπαθεί να πλήξει την πόλη και τα περίχωρα με βλήματα από μακριά, αλλά δεν είναι σε θέση να πλησιάσει καθόλου», επεσήμανε ο κ. Σινεγκούμποφ.

Το επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Κίεβο εκτιμά ότι η Ρωσία προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους Ουκρανούς ώστε να δεσμεύσουν δυνάμεις στο Χάρκοβο και να μπορέσει να προελάσει στο Ντονμπάς, όπου δυσκολεύεται να ολοκληρώσει την κατάκτηση του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Οι βομβαρδισμοί του Χαρκόβου τις τελευταίες ημέρες έχουν κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 25 κατοίκων.

Πηγή: kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το