Τοπικά

«Ως εδώ και μη παρέκει» – Τελεσίγραφο Μπέου σε επιχειρηματίες εστίασης – διασκέδασης

Αποφασισμένος να έλθει σε ρήξη με τους καταστηματάρχες εμφανίστηκε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας σε πολυπληθές ακροατήριο επαγγελματιών της πόλης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Ο κ. Μπέος έστειλε τελεσίγραφο ότι αν δεν τηρήσουν αυτά που θα συμφωνηθούν μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, από τις 15 του μήνα κι έπειτα δεν θα γίνει ανεκτή καμία αυθαιρεσία. «Μπορεί να μην έχω αφαιρέσει μέχρι τώρα καμία άδεια λειτουργίας, παρά τα 80 σχετικές εισηγήσεις των υπηρεσιών, όμως μέχρι εδώ και μη παρέκει», προειδοποίησε και άφησε αιχμές για τις υπηρεσίες του δήμου κάνοντας λόγο για «πόλεμο εκ των έσω, καθώς δεν έχει ακόμη απαλειφθεί πλήρως η Σκοτινιωτική λογική».
«Οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια πρέπει να είναι καθαρά. Δεν γίνεται να πληρώνετε για 15 τ.μ. κοινόχρηστου χώρου και να καταλαμβάνετε τα πολλαπλάσια» είπε απευθυνόμενος στους δεκάδες καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης που είχαν κατακλύσει την αίθουσα. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί πενταμελής επιτροπή που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις τους και θα υιοθετηθούν, όπως είπε, όσες διέπονται από λογική και είναι για το καλό της πόλης.
Ο κ. Μπέος ζήτησε, μάλιστα, από τους καταστηματάρχες, όχι μόνο να μην παρανομούν οι ίδιοι, αλλά και να μην αδιαφορούν στις παρανομίες που γίνονται δίπλα τους. «Είπαμε θα κάνουμε την Κουμουνδούρου πεζόδρομο και το πράξαμε. Δύο φορές έσπασαν την μπάρα ασυνείδητοι. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Κάθομαι να πιω ένα καφέ στο κέντρο και δίπλα ο άλλος τρέχει με το μηχανάκι ή το σταθμεύει πάνω στα πεζοδρόμια. Αυτά, τέλος, ξεχάστε τα».
Σημειώνεται ότι, ήδη, από τον Σύλλογο ιδιοκτητών καφετεριών – μπαρ- αναψυχής και εστίασης, έχουν διατυπωθεί συγκεκριμένες προτάσεις όπως: δημοτική ενημερότητα για ένα μήνα σε όσους έχουν παλαιές οφειλές στο Δήμο, μείωση τελών κοινοχρήστων χώρων κατά 30%, νομιμοποίηση των τεντών στην παραλία, μείωση των μισθωτηρίων των δημοτικών κτιρίων κατά 20%, στάθμευση από τη μία πλευρά μετά τις 9..30 το βράδυ στη Δημητριάδος και την Ιάσονος, τροποποίηση της κανονιστικής απόφασης και αυτοψία σε όλους τους πεζοδρόμους και τις πλατείες με όλους τους φορείς, για τήρηση της τάξης. Επίσης, βασικό αίτημα αποτελεί η διεκδίκηση από την πλευρά του Δήμου της παραλιακής ζώνης.
Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι προτεραιότητα έχει το παραλιακό μέτωπο και στη συνέχεια η υπόλοιπη πόλη και γνωστοποίησε ότι διερευνάται το νομικό πλαίσιο ώστε η παραλιακή ζώνη να περάσει στη δικαιοδοσία του δήμου Βόλου. «Έτσι, δεν θα πληρώνετε ούτε ένα ευρώ στο Λιμεναρχείο και στην Κτηματική Υπηρεσία», είπε στους καταστηματάρχες.
Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής για το θέμα των απορριμμάτων και την άμβλυνση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης και προειδοποίησε ότι δίνεται διορία μίας εβδομάδας, έως ότου τελειώσουν οι εκλογές. Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η επιβολή προστίμων στους παραβάτες, πολίτες και καταστηματάρχες, που δεν σέβονται το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων.
Επίσης ανέφερε ότι στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η απομάκρυνση των πράσινων χαμηλών κιγκλιδωμάτων από τα πεζοδρόμια και η τοποθέτηση ζαρντινιέρων με λουλούδια, «τα οποία φυσικά και θα φροντίζετε εσείς» είπε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους καταστηματάρχες.
Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και τον στολισμό της πόλης, αλλά ανακοίνωσε ότι δεν θα οργανωθούν φέτος εκδηλώσεις για την Αποκριά, λόγω πίεσης χρόνου και εμποδίων που θέτει η αντιπολίτευση. Ωστόσο, θα λειτουργήσει και πάλι το παζάρι το καλοκαίρι, ενώ την ίδια περίοδο, η πόλη θα υποδεχθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το