Τοπικά

Ορκίστηκαν απόφοιτοι του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με μεγαλύτερη ελπίδα, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν, αντιμετωπίζουν πλέον οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το επαγγελματικό τους μέλλον, καθότι δεν υπάρχουν τα μνημόνια.
Χθες ορκίστηκαν λαμβάνοντας το πτυχίο τους οι απόφοιτοι του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος, οι περισσότεροι απόφοιτοι εργάζονται σε διάφορους τομείς.
Χθες ορκίστηκαν περίπου 60 άτομα, ενώ λίγη ώρα πριν είχαν ορκιστεί και οι απόφοιτοι μεταπτυχιακών προγραμμάτων.
Ο Σάββας Μαρκόπουλος από τον Βόλο, που αποφοίτησε από το 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και χθες πήρε το πτυχίο του, ανέφερε ότι μόλις ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, θα ήθελε να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα χρηματοοικονομικά σε κάποια χώρα του εξωτερικού, καθώς θεωρεί πως εκεί ο κλάδος είναι πιο ανεπτυγμένος στις τράπεζες και τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς σε σχέση με την Ελλάδα.
Κάνοντας ένα γενικότερο σχόλιο για το πόσο μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα από δω και πέρα, τόνισε πως «υπάρχει πλέον μεγαλύτερη ελπίδα, καθώς έληξε η περίοδος των μνημονίων, αλλά οι δυσκολίες παραμένουν. Πιστεύω ότι θα πάει καλύτερα η χώρα».
Όσον αφορά στην επαγγελματική αποκατάσταση στον κλάδο των οικονομολόγων είπε πως τα οικονομικά προσφέρουν αρκετές ευκαιρίες σε διάφορους τομείς.

Πρώτη επιλογή
Από την πλευρά του ο Νίκος Λούμας, που επίσης αποφοίτησε από το 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, ανέφερε λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία του και την απόκτηση του πτυχίου, πως το Οικονομικό ήταν η πρώτη του επιλογή στο μηχανογραφικό δελτίο, όταν έδωσε πριν μερικά χρόνια πανελλαδικές εξετάσεις.
«Μου αρέσουν οι αριθμοί, οι πωλήσεις και διάφορα αντικείμενα, με τα οποία ασχολείται ο κλάδος, έχει να κάνει με τις κοινωνικές σχέσεις, ενώ μπορείς να ασχοληθείς με πάρα πολλά πράγματα. Η αγορά εργασίας είναι μεγάλη, έχει αντικείμενα στα χρηματοοικονομικά, τις τράπεζες, τα λογιστικά γραφεία, τις πωλήσεις, την αποθήκευση. Προσωπικά θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με τα χρηματοοικονομικά και να εργαστώ σε επενδυτικές, συμβουλευτικές εταιρείες» επισήμανε.
Ο ίδιος είπε για το επαγγελματικό του μέλλον πως αρχίζει να υπάρχει μια μεγαλύτερη ελπίδα, αλλά αυτά θα φανεί στην πράξη. «Οι δυσκολίες παραμένουν, αν και το κλίμα πάει να αλλάξει λίγο και αυτό δημιουργεί μια άλλη ψυχολογία στους νέους που νιώθουν ότι μπορούν να εισέλθουν πιο δυναμικά στην αγορά εργασίας» ανέφερε.
Μάλιστα χαρακτήρισε ως πάρα πολύ καλό το επίπεδο σπουδών στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με καλούς καθηγητές που κάνουν καλό μάθημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το