Τοπικά

Ορκίστηκαν 250 μηχανικοί του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

 

Με θετικές επαγγελματικές προοπτικές λόγω της ανάκαμψης της κτηματαγοράς και του νέου επενδυτικού περιβάλλοντος, ορκίστηκαν χθες στο αμφιθέατρο του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, 250 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες των πέντε Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Πιο συγκεκριμένα, ορκίστηκαν φοιτητές από τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και αρχιτεκτόνων Μηχανικών.
Η τελετή έγινε μέσα σε μια πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα παρουσία συγγενών και φίλων.
Ο απόφοιτος τμήματος Μηχανολόγων Αλέξανδρος Δερβένης από την Αθήνα τόνισε πως «μου αρέσει πολύ αυτός ο κλάδος, γιατί υπάρχουν διάφορες πτυχές για να εξασκήσει κάποιος το επάγγελμα. Προσωπικά θα ήθελα να ασχοληθώ με τον ενεργειακό τομέα. Ο κλάδος των μηχανολόγων προσφέρει πολλές επαγγελματικές προοπτικές και ήταν η πρώτη μου επιλογή. Το επίπεδο στη σχολή ήταν πολύ υψηλό».
Από την πλευρά της η Ζωή Ταγάρα από την Εύβοια έλαβε το δίπλωμα από μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Μηχανολόγων. Η ίδια εργάζεται ήδη σε εταιρεία στη βιομηχανική περιοχή. «Είναι μια όμορφη μέρα και νιώθω περήφανη για την απόκτηση του πτυχίου» τόνισε.
Ο Στέλιος Ανδριώτης από τη Λέσβο πήρε το πτυχίο του τμήματος Μηχανολόγων λέγοντας πως «ο κλάδος των μηχανολόγων έχει προοπτικές και είμαι αισιόδοξος για την εύρεση εργασίας. Αρχικά θα προσπαθήσω να βρω εργασία στην Ελλάδα».
Η κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Ευτυχία Ναθαναήλ ανέφερε πως «πάνω από 250 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και υποψήφιοι διδάκτορες έλαβαν χθες το πτυχίο τους σε μια ιδιαίτερη στιγμή για τη σχολή. Είναι μεγάλη η χαρά για τους καθηγητές να μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους στους φοιτητές. Εμείς ευχόμαστε στους απόφοιτους καλή σταδιοδρομία. Στην τελετή ήρθαν συγγενείς και φίλοι και συμμετείχαν στην πολύ όμορφη αυτή στιγμή της ζωής τους. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να αναχωρούν από το πανεπιστήμιο οι απόφοιτοι με πολύ καλές γνώσεις και αναμνήσεις και πάντα να κρατούν επαφές με τα τμήματά τους».
Για την απορρόφηση των μηχανικών στην αγορά εργασίας η κ. Ναθαναήλ είπε πως το επάγγελμα του μηχανικού πάντα θα έχει προοπτικές και θα εξελίσσεται. Το σημαντικό είναι οι μηχανικοί να επικαιροποιούν τις γνώσεις τους και να μη σταματούν το διάβασμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το