Τοπικά

Ομόφωνο ψήφισμα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζει τη διαμαρτυρία της, αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Ιδρύματος. Όπως αναφέρει στο ψήφισμα:

“Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι η Σύγκλητος στην 268η/15-04-2022 συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα την επέκταση της δυνατότητας της άσκησης του γεωπονικού́ επαγγέλματος –τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 1 του Π.Δ. 344/2000 σε όλους τους πτυχιούχους των νέων Τμημάτων: α)Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας, β)Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής και γ)Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εντούτοις το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, είναι το μοναδικό Τμήμα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών το οποίο δεν αναφέρεται ονομαστικά στην τροπολογία της 30ης Μαρτίου 2023.

Για το λόγο αυτό αιτούμαστε την προσθήκη του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών στην τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή στις 30 Μαρτίου 2023’’.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το