Τοπικά

Ομιλία του Μητροπολίτη στην 111 Πτέρυγα Μάχης

Την 111 Π.Μ. της Νέας Αγχιάλου επισκέφθηκε την Παρασκευή 16  Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προσκεκλημένος του Δ/κτού, Σμηνάρχου κ. Δημητρίου Γρηγοριάδη. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να ομιλήσει στο σύνολο του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της Πτέρυγας, ενόψει των Χριστουγέννων.

Ο κ. Ιγνάτιος κατέθεσε σκέψεις καρδιάς, με αφορμή τη Γέννηση του Χριστού, αφού ανέγνωσε την διήγηση του γεγονότος, όπως το διέσωσαν οι Ευαγγελιστές Λουκάς και Ματθαίος. Επεσήμανε, κατ’ αρχάς, την απλότητα, την πτωχεία και την ταπείνωση της Γέννησης, γεγονός που χαρακτηρίζει, έκτοτε, το ήθος του Χριστιανισμού. «Η Γέννηση του Θεού, που γίνεται άνθρωπος, δε μπορεί να γίνει μέσα απ’ τη λογική, την αυτάρκεια, την επιστημοσύνη. Χρειάζεται κάτι διαφορετικό, που μπορεί να υπερβαίνει το λόγο, αλλά δεν είναι παράλογο. Καλούμαστε, λοιπόν, να περπατήσουμε το μονοπάτι της πίστεως, για να προσεγγίσουμε το μυστήριο της Γεννήσεως» είπε μεταξύ άλλων.

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Μητροπολίτης παρατήρησε ότι «τα Χριστούγεννα είναι μια ετήσια υπενθύμιση για το πώς μπορούμε να αφήσουμε χώρο για να γεννηθεί ο Χριστός μέσα μας, για να κυριαρχήσει και πάλι η αγάπη».

Τέλος, εξέφρασε την αγάπη και την εμπιστοσύνη του προς όλους, αλλά και τον θαυμασμό του για το έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου μας, χάρη στις οποίες νιώθουμε ασφαλείς και ευχήθηκε Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το