Τοπικά

Ομιλία για τον εθελοντισμό από τον “Εσταυρωμένο” σε τρία δημοτικά σχολεία του Βόλου

Μετά από πρόσκληση των διευθυντών τριών Δημοτικών Σχολείων του Βόλου (18ου, 29ου και 9ου), ο πρωτοπρεσβύτερος και πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” π. Θεόδωρος Μπατάκας, μίλησε στους μαθητές των δυο τελευταίων τάξεων, στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδος για τον εθελοντισμό.
Ο ομιλητής παρουσίασε με απλότητα και παραστατικότητα την ενδιαφέρουσα διακονία του “Εσταυρωμένου” και των κοινωνικών δομών της τοπικής Εκκλησίας και συνομίλησε με τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Όλοι εντυπωσιάστηκαν από την φανέρωση ενός άλλου άγνωστου κόσμου που τα παιδιά δεν γνώριζαν (φυλακές, κρατητήρια, άστεγοι, πρόσφυγες, μετανάστες, ρομά κ.λ.π. ). Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που προβλήθηκαν προκάλεσαν το ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι ζητούσαν επιμόνως να μάθουν το πως μπορούν να βοηθήσουν έμπρακτα τη διακονία του συλλόγου. Στο τέλος των συνάξεων όλοι οι μαθητές έλαβαν και αναμνηστικά δώρα από τον π. Θεόδωρο. Οι εκπαιδευτικές αυτές συνάξεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 4 και την Τρίτη 9 Απριλίου στις αίθουσες εκδηλώσεων των σχολείων αυτών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του “Εσταυρωμένου” συγχαίρει τους διευθυντές και όλους τους εκπαιδευτικούς των τριών δημοτικών σχολείων για την πρόσκληση, την υποδοχή και την φιλοξενία του προέδρου του, καθώς και για το επίπεδο της διακονίας τους κοντά στους μαθητές τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το