Τοπικά

Όλοι εναντίον όλων στο ΚΙΝΑΛ:  Χαυτούρας κατά Νομαρχιακής – Αναστασίου κατά Χαυτούρα – Σκληρή απάντηση Τσιώμου

Τις ευθύνες στη Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ της Μαγνησίας για τις χαμηλές αποδόσεις του κόμματος επιρρίπτει ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Χαυτούρας, ζητώντας ριζικές αλλαγές. Η απάντηση ήρθε από τον έτερο υποψήφιο Γιάννη Αναστασίου που του αποδίδει αλαζονεία, ενώ αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι χρησιμοποιεί το κόμμα ως πλυντήριο. Τον κατηγορεί επίσης ότι «φωτογραφιζόταν με τον υβριστή της παράταξης Α. Μπέο».

Ο Ν. Χαυτούρας καταφέρθηκε εναντίον της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία για τον τρόπο που διεξήχθη ο προεκλογικός αγώνας στη Μαγνησία, καθώς και γενικότερα, προς όλους όσοι είχαν αναλάβει τον σχεδιασμό του.

Σχολιάζοντας μάλιστα, το ποσοστό που έλαβε το κόμμα στις εκλογές (6,58%), το οποίο είναι το μικρότερο στη Θεσσαλία και από τα μικρότερα πανελλαδικά, ο κ. Χαυτούρας το χαρακτήρισε «μίζερο» και κάλεσε όλους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αφού αναλυθούν τα εκλογικά αποτελέσματα και βρεθούν τα αίτια που οδήγησαν στα χαμηλά ποσοστά.
Εκτίμησε επίσης, πως είναι «κακό για τη Μαγνησία, το γεγονός ότι εδώ και δέκα χρόνια, το κόμμα είναι χωρίς τοπική εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο.

«Η έδρα για τον νομό μας δεν κερδήθηκε και οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε τις αιτίες αλλά και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την ανατροπή των συνθηκών και των καταστάσεων που κρατούν το ΠΑΣΟΚ καθηλωμένο στο χώρο των μικρών της Βουλής και όχι των μεγάλων όπως αρμόζει στην ιστορία του» προσθέτοντας πως η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής τον επιφορτίζει με περισσότερες ευθύνες απέναντι στον κόσμο της Προοδευτικής Παράταξη.

Φούλη Τσιώμου: Ο “καθαρός” κόσμος του ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισε τον Χαυτούρα

Απαντώντας στον Ν. Χαυτούρα, η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ Φούλη Τσιώμου δήλωσε πως ήταν εκείνος που έπαιρνε “ευχές” για να κάνει εκλογές από εκεί που δεν έπρεπε (Αχ. Μπέος). “Οργανώναμε κλιμάκια και δεν ερχόταν ποτέ. Μια φορά μόνο ακολούθησε το πρόγραμμα. Πήγαινε και έπαιρνε ευχές από εκεί που δεν έπρεπε για τα ψηφαλάκια και θόλωνε την εικόνα του ΚΙΝΑΛ στον κόσμο. Ο “καθαρός” κόσμος του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε τον Χαυτούρα.

Η δήλωση Αναστασίου στο Ράδιο Ένα

«Δεν θέλω να κοροϊδεύω ούτε τον εαυτό μου, ούτε τους πολίτες. Ο κόσμος, έδειξε, ο κόσμος που παλαιότερα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, ότι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η κυρίαρχη δύναμη στον χώρο. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Το Κίνημα Αλλαγής έχει το ρόλο του πλέον να διαδραματίσει, έναν διαφορετικό πολιτικό λόγο και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Νέα Δημοκρατία, αυτό δεν πρέπει να το αγνοούμε. Δεν σημαίνει ότι επειδή το Κίνημα Αλλαγής είναι στο 8% ότι δεν έχει διαφορετικού τύπου χαρακτηριστικά τα οποία είναι χρήσιμα για την κοινωνία. Εγώ κατετάγη τρίτος στις εκλογές αυτές και είχα να παλέψω με ένα ολόκληρο σύστημα και «θεριά» που βρέθηκαν απέναντι μου, όσο κι αν ακούγεται κάπως γραφικό. Δεν είναι όμως το μείζον αυτό, αν είμαι τρίτος ή τέταρτος, σε ένα μικρό ποσοστό του 6,5 % στη Μαγνησία, δεν λέει κάτι. Βλέπω όχι απλά μια διάθεση αλαζονείας ορισμένων, αλλά και μια διάθεση ότι άρπαξαν και το κάστρο. Θα τους καλέσω να σοβαρευτούν, οι εκλογές δεν είναι πολιτικό πλυντήριο για κανέναν. Αν νομίζει ο κ. Χαυτούρας και κάποιοι άλλοι ότι μπορούν να ασχημονούν, αυτό δεν θα το επιτρέψω. Το ότι κέρδισαν με 900 ψηφοδέλτια τον Αναστασίου ή με 300 κάποιον άλλον, δεν σημαίνει ότι είναι σωστό ότι πήγαν και έβγαλαν φωτογραφία με τον κ. Μπέο, που είναι ο υβριστής της παράταξης μας» ανέφερε, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5, ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία, κ. Γιάννης Αναστασίου.

Ανακοίνωση Γ. Αναστασίου: “Το 6,54% συνδέεται με τους πολιτικούς σκελετούς και γκρούεζες του παρελθόντος που επανέκαμψαν”

“Γνώμονας μου πάντα στην πολιτική μου παρουσία είναι, να προκαλώ σε όσους με ψηφίζουν το συναίσθημα πως, αξίζω αυτή τους την στήριξη… και σε όσους δεν με ψηφίζουν -εντός και εκτός του πολιτικού μου φορέα- το συναίσθημα του σεβασμού τους στον πολιτικό μου λόγο, τη παρουσία, τις προτάσεις, τις αρχές και τις αξίες μου. Το ίδιο επεδίωξα να πετύχω και αυτή τη φορά, μόνος με συνοδοιπόρους την οικογένεια μου και λίγους καλούς φίλους, απέναντι σε μία πρωτοφανή προσπάθεια πολιτικής μου εξαφάνισης, από συγκεκριμένους κομματικούς, πολιτικούς και μιντιακούς κύκλους που ταυτίστηκαν ετερόκλητα στην κοινή τους επιδίωξη.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους 1416 ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη τους. Είναι φανερό πως το 6,54% της Μαγνησίας (6,03% του Βόλου) του ΚΙΝΑΛ, αναδεικνύει και την τοπική πολιτική διάσταση του προβλήματος που υφίσταται ο χώρος… το οποίο συνδέεται, τόσο με τους πολιτικούς σκελετούς και γκρούεζες του παρελθόντος που επανέκαμψαν σε αυτόν προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην εικόνα του… όσο και με την ανοχή του κέντρου σε φαινόμενα πολιτικών συμπεριφορών στελεχών που καταφανώς καταστρατηγούν τις αρχές και αξίες της παράταξης πολλαπλώς έστω και εάν αποτελούν χαϊδεμένα παιδιά ετερόκλητων κομματικών και άλλων κύκλων με συγκεκριμένες στοχεύσεις. Συγχαρητήρια στους νικητές και τους εκλεγέντες βουλευτές.. είναι σαφές ωστόσο για τους σοβαρούς ανθρώπους πως η εκλογική επικράτηση οποιουδήποτε σε ένα μικρό και ταλαιπωρημένο από προσωπικές στρατηγικές κόμμα, δεν μεταφράζεται και σε πολιτικό πλυντήριο κανενός.
Ο αγώνας για την ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης οφείλουμε όλοι στην ιστορία της να συνεχιστεί μακριά από τυχοδιωκτισμούς και λαϊκίστικες μεταλλάξεις των πολιτικών μας αρχών και του αναγκαίου προγραμματικού μεταρρυθμιστικού λόγου που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το