Αθλητισμός

Οι τραυματισμοί εμπόδισαν τη συνοχή της Νίκης

Αρκετούς τραυματισμούς αντιμετώπισε η Νίκη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της. Αυτό εμπόδισε τη βολιώτικη ομάδα να αποκτήσει τη συνοχή που θα ήθελε, καθώς κάθε φορά αναγκαζόταν να παίξει με διαφορετική ενδεκάδα, γεγονός που δυσχέρανε το έργο του Στάικου Βεργέτη.

Σε κανένα φιλικό η Νίκη δεν παρατάχθηκε πλήρης, αφού τα προβλήματα ήταν σε… ημερήσια διάταξη. Το γεγονός αυτό αλλοίωσε την πραγματική εικόνα της ομάδας, αφού με όλα τα «όπλα» της, σίγουρα θα παρουσίαζε ακόμη καλύτερο πρόσωπο.
Αυτό ήταν ένα θέμα που απασχόλησε τον Στάικο Βεργέτη. Ειδικότερα στο τελευταίο φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας δεν είχε στη διάθεσή του την τριπλέτα στο κέντρο της άμυνας και συγκεκριμένα τους Μανώλη Αλιατίδη, Σωτήρη Μπαλάφα και Άγγελο Αργύρη, γεγονός που δεν του επέτρεψε να δει το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς που το έχει στα υπόψη ως εναλλακτική διάταξη μετά το 4-3-3, που φαίνεται να αποτελεί τη βασική του επιλογή.

Αυτό επισήμανε και ο Στάικος Βεργέτης σε δηλώσεις του. «Δώσαμε ακόμη ένα δυνατό φιλικό με ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2 τον Απόλλωνα Λάρισας. Αυτό το κάναμε για να έχουμε υψηλό ανταγωνισμό για την ομάδα μας. Δεν κρατήσαμε την μπάλα στα πόδια μας, όσο σε προηγούμενα παιχνίδια, όπου είχαμε κατοχή μπάλας. Η αλήθεια είναι ότι η κατοχή άνηκε σε μεγάλο ποσοστό στον αντίπαλο. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε περισσότερο τους χώρους, προκειμένου να αμυνθούμε οργανωμένα και να βγούμε στην επιθετική μετάβαση.
Είναι γεγονός, όμως, ότι η ομάδα λόγω των απωλειών κάποιων παικτών, που είναι πολύ σημαντικοί, δεν είχε την ομοιογένεια και τη συνοχή που συνήθιζε να έχει. Το ξέραμε μέσα στην εβδομάδα αυτό και ήρθαν επιπρόσθετα ο τραυματισμός του Κρουθ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης ένιωσε ένα σφίξιμο, καθώς και η «αποβολή» του Μπόσιο που έγινε πολύ νωρίς» τόνισε ο 44χρονος προπονητής για να προσθέσει:
«Μετά από όλα αυτά η ομάδα αποδιοργανώθηκε από τη συνοχή που τη χαρακτηρίζει. Κρατάμε το γεγονός ότι το τελευταίο ματς (σ.σ. με τον Απόλλωνα Λάρισας στη Νεάπολη) ήταν ένα εποικοδομητικό φιλικό για τα παιδιά, γιατί όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό, κανείς δεν ξέρουμε πότε θα ξαναδώσουμε φιλικό και θα δουλέψουμε πάνω στα θέματα που θέλουμε βελτίωση».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους μαθητές που επιθυμούν να…

26 Μαΐου 2024

Έπεσε κριθάρι από φορτηγό στη Χλόη

Σε πλύση οδοστρώματος για κριθαρι που έπεσε από φορτηγό στη Χλόη κλήθηκαν χθες πυροσβέστες της…

26 Μαΐου 2024

Δύο νέοι… 2.475 ετών μιλούν για την ισότητα των φύλων

Για την ισότητα των φύλων απάντησαν σε συνέδρους ο αθηναίος Αθηνόδωρος και ο σπαρτιάτης Αγησίλαος.…

26 Μαΐου 2024

Το νέο κοινωνικό μοντέλο του “απασχολούμενου συνταξιούχου”

  του Γεώργιου Ι. Κουτσούκου* Με το άρθρο 114 του ν. 5078/2023 (ΦΕΚ Α’ 211/20-12-2023),…

26 Μαΐου 2024

Ένας στους δύο έχει ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων

  Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, πολιτικού μηχανικού – κατασκευαστή PKK Constructions Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον κλάδο…

26 Μαΐου 2024

Εξομολογήσεις νέων για τη διαδρομή ώς τις εξετάσεις – Πώς βλέπουν τη συμβολή γονέων, εκπαιδευτικών

Δυσκολίες και συναισθήματα στον δρόμο για τις πανελλαδικές Πώς βλέπουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων,…

26 Μαΐου 2024