Αθλητισμός

Σε αναστολή ο Ολυμπιακός – Ποδοσφαιριστές και υπάλληλοι θα πάρουν το προβλεπόμενο βοήθημα

Το «λοκντάουν» που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Όλες οι ΠΑΕ αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης με τον Ολυμπιακό Βόλου να προσπαθεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του παρότι δεν υπάρχουν έσοδα. Πάντως, ποδοσφαιριστές και υπάλληλοι έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής για να πάρουν το προβλεπόμενο βοήθημα.

Η θεαματική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού Covid-19 όχι μόνο στη Μαγνησία, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, έφερε το αναγκαστικό κλείσιμο επιχειρήσεων και το πάγωμα όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων πλην της Σούπερ Λιγκ 1 και της Α1 μπάσκετ μια και οι ομάδες αυτών των πρωταθλημάτων κρίθηκαν ότι μπορούν να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να κάνουν συχνά τεστ στα μέλη τους.
Για τις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου δεν προβλέφθηκε κάτι αντίστοιχο. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιτρέπει σε Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ να ξεκινήσουν, αλλά έχει απαγορεύσει ακόμη και τις ομαδικές προπονήσεις. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και να δοθεί το «πράσινο φως» για την έναρξη των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων, θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα δύο-τριών εβδομάδων προκειμένου οι ομάδες να προετοιμαστούν, αφού η καλοκαιρινή τους προετοιμασία έχει πάει… στράφι.

Στον Ολυμπιακό οι προπονήσεις έχουν σταματήσει από τις 3 Νοεμβρίου. Ο τεχνικός Στέφανος Ξηροφώτος έχει δώσει ατομικό πρόγραμμα στους ποδοσφαιριστές που γυμνάζονται μόνοι αυτό το διάστημα, αλλά όπως και να το κάνουμε τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει μία ομαδική προπόνηση, στην οποία περιλαμβάνονται και ασκήσεις τακτικής.
Από εκεί και πέρα, η ΠΑΕ αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της, όπως συμβαίνει με όλες τις ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ, αλλά και της Σούπερ Λιγκ 2. Παρότι αυτή την εποχή δεν υπάρχει το παραμικρό έσοδο, προσπαθεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της όσον αφορά τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών τα οποία «τρέχουν».
Από εκεί και πέρα έθεσε ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία και υπαλλήλους σε καθεστώς αναστολής, ώστε να πάρουν το προβλεπόμενο βοήθημα. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να καλύψει τον μισθό των υπαλλήλων των επιχειρήσεων που μπαίνουν σε αναστολή από τις 7 έως τις 30 Νοεμβρίου, με ποσό 650 ευρώ περίπου, το οποίο θα πάρουν και οι «ερυθρόλευκοι».

Στο μεταξύ, το «λοκντάουν» έχει «παγώσει» και τη διάθεση των καρτών διαρκείας του Ολυμπιακού Βόλου για την περίοδο 2020-21. Οι άνθρωποι του συλλόγου περιμένουν να αποφασίσει η κυβέρνηση την διακοπή του εγκλεισμού -όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες φυσικά- προκειμένου οι κάρτες να τεθούν και πάλι προς διάθεση.
Θυμίζουμε πως η διοίκηση της ΠΑΕ πρωτοπόρησε με την απόφασή της να αντιστοιχεί σε αγορά μετοχών η κάθε αγορά κάρτας διαρκείας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, κανείς φίλαθλος δεν θα χάσει τα χρήματά του, ακόμη και αν οι αγώνες διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Παράλληλα, οι φετινές κάρτες είναι συλλεκτικές. Έχουν πάνω τους τόσο το σήμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όσο και του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, δείγμα της άριστης συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη. Επίσης, πάνω σε κάθε κάρτα αναγράφεται και το όλο νόημα σύνθημα «Ολυμπιακή συμμαχία, η ιστορία συνεχίζεται… μαζί».

Όσον αφορά τις κατηγορίες των καρτών είναι οι εξής: 1) Gold των 200 ευρώ (αντιστοιχούν σε έξι μετοχές). 2) Silver των 100 ευρώ (αντιστοιχούν σε τρεις μετοχές). 3) Ladies, Kids και Fans των 50 ευρώ (αντιστοιχούν σε μία μετοχή).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ρόδος: Δεκάδες ελάφια νεκρά σε πάρκο – «Δεν έχουν νερό και φαγητό»

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί στη Ρόδο για τα ελάφια που βρέθηκαν νεκρά στο πάρκο του…

19 Μαρτίου 2024

Πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 1821

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης προσκαλεί στον πανηγυρικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου,…

19 Μαρτίου 2024

Θλίψη για τον θάνατο πολιτικού μηχανικού

Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή ο πολιτικός μηχανικός Αναστάσιος –Τάσος Κιζαντίδης. Η…

19 Μαρτίου 2024

Μπλίνκεν: Το 100% του πληθυσμού υποφέρει από «οξεία επισιτιστική ανασφάλεια»

Το σύνολο του πληθυσμού της Γάζας υποφέρει από "οξεία επισιτιστική ανασφάλεια", δήλωσε σήμερα ο υπουργός…

19 Μαρτίου 2024

Ιδρύονται Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης – Ποιες ΔΟΥ ενοποιούνται σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς η μεγάλη οργανωτική αναδιάρθρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και η…

19 Μαρτίου 2024

Μελέτη φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας “Περιβάλλον και Περιβαλλοντική Ηθική – Η προσέγγιση των πολιτών”

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Περιβαλλοντική Ηθική» (Η΄ Εξάμηνο Σπουδών) του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και…

19 Μαρτίου 2024