Τοπικά

Οι «Ποταμοερευνητές» του 1ου Γυμνασίου Βόλου σε νέες περιπέτειες

Την Κυριακή 17 Μαρτίου με το πρωινό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ είκοσι επτά μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου, με τέσσερις συνοδούς καθηγητές, μετέβησαν στη Μακρινίτσα, προκειμένου να ξεκινήσουν από εκεί μια ιδιαίτερη διαδρομή μέσα στη φύση, ακολουθώντας αρχικά το μονοπάτι Μακρινίτσα – Σταγιάτες. Το μονοπάτι έχει ανοιχτεί μετά από πολλά χρόνια αχρηστίας από το σύλλογο «Πάνας» και κατοίκους των Σταγιατών, οι οποίοι έχτισαν το ξύλινο γεφύρι που περνά το ρέμα και μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη σ΄ αυτή τη θέση, που δίνει την ευκαιρία στον περιπατητή να διαβάσει επί τόπου ή να επιστρέψει ξανά για να γυρίσει το βιβλίο στη θέση του, όταν τελειώσει την ανάγνωσή του. Οι μαθητές δώρισαν ένα δικό τους βιβλίο γράφοντας χρονολογική υπενθύμιση.

Στις Σταγιάτες τους υποδέχθηκαν μέλη της ομάδας «Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης» που παρουσίασαν video από την κατασκευή του ξύλινου γεφυριού. Το φετινό, άλλωστε, θέμα των περιβαλλοντικών ομάδων του 1ου Γυμνασίου Βόλου είναι τα ποτάμια και τα γεφύρια τους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, αφού χαλάρωσαν και ξεκουράστηκαν στην πλατεία, συνέχισαν κατεβαίνοντας ξανά στο ρέμα, στη θέση «Ταμπάκικα», απέναντι από την Κουκουράβα, στο ύψος του «Πύργου του Νάνου». Εκεί υπάρχει γεφύρι πέτρινο, δίτοξο. Επόμενη στάση το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου με τον ωραίο περίβολο και την κρύα βρύση. Στη συνέχεια κατηφόρισαν και επισκέφθηκαν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάκη, που είναι χτισμένο στη βάση του βράχου.
Άλλα δυο γεφύρια πέτρινα συνάντησαν πλησιάζοντας στον Άγιο Ονούφριο και από εκεί έφθασαν στο τέρμα, στις Αηδονοφωλιές, κουρασμένοι, αλλά πλούσιοι από το ταξίδι.


«Ήταν μια δράση που αποδεικνύει έμπρακτα το άνοιγμα του σχολείου μας στην κοινωνία εντός και εκτός ωρών διδασκαλίας και υποστηρίζει τις σύγχρονες παιδαγωγικές απόψεις της βιωματικότητας και της αειφορίας. Αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και δημιούργησε αξέχαστες αναμνήσεις», τόνισε ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου.
«Το σύγχρονο σχολείο οφείλει να λειτουργεί πέρα από το αυτονόητο και να δημιουργεί ευκαιρίες και εμπειρίες, να είναι δημιουργικό και εξωστρεφές, όπως πιστεύουμε η Διεύθυνση και οι διδάσκοντες καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το