Τοπικά

Σε ένα μήνα ανάδοχος από την Περιφέρεια για τις μετρήσεις βαρέων μετάλλων στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ

Σε είκοσι μέρες περίπου θα αναδειχθεί ανάδοχος για το έργο μέτρησης βαρέων μετάλλων στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 60.000 ευρώ.
Στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και έτσι ο ανάδοχος θα ξεκινήσει σύντομα της μετρήσεις για τη δημιουργία μίας βάσης δεδομένων όπως έχει ζητήσει και η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης των απορριμμάτων.

Επιπλέον σε διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος είναι και το έργο της μέτρησης των αέριων ρύπων που εκπέμπει η ΑΓΕΤ ενώ υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μετρήσεις είχε κάνει ο Δημόκριτος και δεν προέκυπτε ότι εκλύεται στην ατμόσφαιρα κάτι επιβαρυντικό. “Διενεργούμε περισσότερους ελέγχους από ότι επιβάλλει η νομοθεσία και το γνωρίζει η κοινωνία της περιοχής” επισήμανε η κ. Κολυνδρίνη.

Επιπλέον σύντομα η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα προχωρήσει στην πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για δημιουργία σταθμών αέριας ρύπανσης για όλη τη Θεσσαλία, εκ των οποίων τέσσερις στο δήμο Βόλου. “Στο δήμο Βόλου θα υπάρχουν πλέον πέντε σταθμοί αέριας ρύπανσης μαζί τον υπάρχοντα που λειτουργεί στο κέντρο της πόλης και μετρά τα pm2,5 και τα pm10”, ανέφερε η κ. Κολυνδρίνη.
Τους σταθμούς θα διαχειρίζεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επιπλέον η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε ότι συνεργάζεται με καθηγητές των Πανεπιστημίων Κρήτης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το θέμα μέτρησης της αερορύπανσης και εντοπισμού της πηγής, καθώς και στα δύο πανεπιστήμια λειτουργούν πειραματικά προγράμματα με μετρήσεις που κάνουν drones.

Πηγή: ΕΡΤ Βόλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το