Τοπικά

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού έγραψαν τραγούδι κατά της βίας – Ακούστε το και Ψηφίστε το

Το Δημοτικό Σχολείο Ιωλκού είναι το μοναδικό δημοτικό σχολείο της Μαγνησίας που συμμετέχει στον 6ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν΄ ακουστεί 2019», στην κατηγορία τραγουδιού.
Με το τραγούδι «Όχι βία στα σχολεία» συμμετέχει το Δημοτικό Σχολείο Ιωλκού στον 6ο διαγωνισμό Ραδιοφωνικού μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν΄ ακουστεί» που διοργανώνεται από το European School Radio (europeanschoolradio.eu/el), το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο το οποίο λειτουργεί ως ένας διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός με κοινό πρόγραμμα για όλα τα σχολεία της Ά/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης. Εκπαιδευτικοί και μαθητές συνεργάζονται διαδικτυακά και επικοινωνούν σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και τον απόδημο Ελληνισμό για θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Την ευθύνη της λειτουργίας και των δράσεών του έχει η επιστημονική εταιρεία «Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας».
Μια από τις δράσεις του European School Radio είναι ο Πανελλήνιος διαγωνισμός «Κάν’ το ν’ ακουστεί» που διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά και φέτος το θέμα του είναι «Η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους» (europianschoolradio.eu/6fest/the competition-make it-heard).
«Κάθε χρόνο στα σχολεία γίνονται δράσεις με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου» δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου κυρία Έλλη Παπανελοπούλου. «Σ΄ αυτό το πλαίσιο και με την καθοριστική συμμετοχή της καθηγήτριας Μουσικής του σχολείου μας κυρίας Κατερίνας Χατζούλη, μια ομάδα μαθητών συνεργάστηκε μαζί της και δημιούργησαν ένα τραγούδι, το περιεχόμενο του οποίου αναφέρεται ακριβώς στη θεματολογία του φετινού διαγωνισμού του European School Radio. Έτσι αποφασίσαμε να το ηχογραφήσουμε με τη χορωδία του σχολείου και να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό θέλοντας να βάλουμε κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι στη συλλογική προσπάθεια που γίνεται από τις σχολικές κοινότητες κι όχι μόνο, για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού. Τα παιδιά επίσης ζωγράφισαν με θέμα τη σχολική βία και με ένα από αυτά τα έργα μαζί με δικές του φωτογραφίες ο δάσκαλος του σχολείου Νικ. Φιλάρετος δημιούργησε την αφίσα που συνοδεύει το τραγούδι μας».
Σημαντικό επίσης είναι πως η ανακοίνωση των νικητών του διαγωνισμού και η βράβευση θα γίνει εφέτος στον Βόλο (13-16 Απριλίου). Η κριτική επιτροπή θα απονείμει βραβεία και ειδικές διακρίσεις ανά κατηγορία συμμετοχής (τραγούδι-ραδιοφωνικό μήνυμα) και ανά επίπεδο (Νηπιαγωγεία Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια). Θα δοθεί επίσης βραβείο ακροατών με online ψηφοφορία που διεξάγεται ήδη και λήγει στις 12 Απριλίου (europeanschoolradio.eu/6fest/vote), όπου μπορούν όσοι θέλουν να ψηφίσουν τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού στη θέση αριθμός 46.

Ψηφίστε : http://europeanschoolradio.eu/6fest/vote/?fbclid=IwAR3SeoblL7RMhFZT2kpvNbkyqy5jdLEQuq9kQECX8ab48xDyehJG0uvwKoI

Ακούστε το τραγούδι:

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το