Τοπικά

Οι Επιτροπές Ειρήνης Βόλου και Λάρισας ενάντια στην εγκατάσταση των ελικοπτέρων Kiowa Warrior στο Στεφανοβίκειο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα το βράδυ οι Επιτροπές Ειρήνης Βόλου και Λάρισας ενάντια στην παρουσία των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο και στο στρατόπεδο Γεωργούλα.  Η συγκέντρωση ξεκίνησε από το Πάρκο Λ. Ειρήνης και Καραμπατζάκη στη Νέα Ιωνία και συνεχίστηκε με πικετοφορία στους δρόμους της Ν. Ιωνίας και στην 32 ΤΑΞΥΠ.

Θέλουμε να αναδείξουμε ότι όλες οι κινήσεις πιο στενής συνεργασίας με τις ΗΠΑ δεν εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά τα δικά τους. Όποιος πιστεύει το αντίθετο γελιέται πλάνην οικτρά. Στην Κύπρο εξυπηρέτησαν τα δικά τους συμφέροντα, το ίδιο και στο γκριζάρισμα των Ιμίων, και με τα Kiowa Warriors κάνουν το ίδιο. Eίναι επιθετικά ελικόπτερα και  συνεργάζονται με τα ελικόπτερα Apache. Αυτή είναι η δουλειά τους και ο σκοπός τους είναι να προστατεύσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ»  ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου Θεόδωρος Καραγιάννης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «περιτύλιγμα» το επιχείρημα ότι οι Αμερικανοί έρχονται για να προασπίσουν  την Ελλάδα στην αντιπαράθεσή της με την Τουρκία. «Οι ίδιοι κάποτε στήριξαν την Τουρκία για το μοίρασμα των εθνικών μας πόρων.  Είναι σκηνές μιας μεγαλύτερης ταινίας όπου οι παλαιότερες κυβερνήσεις και η σημερινή συνδέουν την τύχη τους με το άρμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Αν ο Βόλος γίνει μια αμερικανική βάση και οι Βολιώτες γίνουν ασπίδα στα συμφέροντα των αντιπαραθέσεων, είναι δευτερεύον ζήτημα για αυτούς».

Πρόσθεση ακόμη ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά  για το τί θα συμβεί μετά την απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και αν θα δοθούν οι χώροι προς όφελος των κατοίκων. «Γίνεται μια προσπάθεια συστηματικής χρονοκαθυστέρησης για να ενταχθούν σιγά σιγά στους χώρους αυτούς Αμερικανικές δυνάμεις. Αναρωτήθηκε κανείς τί θέλουν οι αμερικανικές βάσεις μέσα στον ιστό της πόλης; Μόνο στον Βόλο και στη Λάρισα συνέβη αυτό» επισήμανε ο κ. Καραγιάννης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το