Τοπικά

Οχήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό θα προμηθευτεί ο Δήμος Βόλου

To πρακτικό του διαγωνισμού για την προμήθεια οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) διάρκειας πέντε ετών και με συνολική τιμή προσφοράς 673.940 ευρώ, θα εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου που συνεδριάζει τη Δευτέρα. Ο Δήμος θα αποκτήσει δύο δορυφορικά απορριμματοφόρα και πέντε μονοκάμπινα ανατρεπόμενα ημιφορτηγά 3,5 τόνων.

Στο μεταξύ, ο Δήμος θα προχωρήσει σε διακήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση παλαιών φωτιστικών σωμάτων. Πρόκειται για φωτιστικά σώματα βάρους 16 τόνων, και ανάμεικτων μετάλλων. Τα φωτιστικά σώματα θα εκποιηθούν προς 0,5 ευρώ το κιλό και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 8.000 ευρώ.
Η Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει την παράταση ολοκλήρωσης του έργου επισκευής και ενίσχυσης φέροντα οργανισμού και ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου. Με έγγραφό της η ανάδοχος εταιρεία ζήτησε παράταση του συμβατικού χρόνου του έργου. Σύμφωνα με την εισήγηση, ο λόγος της παράτασης δεν οφείλεται σε καθυστερήσεις και σε υπαιτιότητα του αναδόχου αλλά σε απρόβλεπτες καταστάσεις κατά την εξέλιξη των εργασιών. H Οικονομική Επιτροπή θα εγκρίνει την παράταση του χρόνου κατά 182 ημέρες, δηλαδή έως 16 Νοεμβρίου 2021. Σημειώνεται ότι τροποποίηση της σύμβασης, ως προς τον χρόνο περαίωσης (1η παράταση), έχει λάβει θετική γνωμοδότηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η Οικονομική Επιτροπή θα εγκρίνει και το πρακτικό για τις κτιριακές παρεμβάσεις στον βρεφονηπιακό σταθμό «Αγριά». Ανάδοχος θα αναδειχθεί και για τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας εταιρεία που πρόσφερε μέση έκπτωση 56,16%.
Επιπλέον ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει σε εξώδικο συμβιβασμό για την καταβολή αποζημίωσης σε ιδιώτη για τις ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια εργασιών κλαδέματος από συνεργείο της Διεύθυνσης Πρασίνου. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 28 Απριλίου στην οδό Καισαριανής στον Βόλο και στο αυτοκίνητο προκλήθηκε θραύση κρυστάλλου της μπροστινής αριστερής πόρτας από τον εκσφενδονισμό πέτρας, κατά την εκτέλεση χορτοκοπτικών εργασιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το