Τοπικά

Ποσό 12.000 ευρώ θα καταβάλει ο Δήμος Αλμυρού σε εργολάβο μετά από αγωγή για ανεξόφλητο έργο

Συνολικό ποσό 12.000 ευρώ θα καταβάλει ο Δήμος Αλμυρού σε εργολάβο μετά από αγωγή που κατέθεσε ο τελευταίος για ανεξόφλητο έργο. Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει τον νομικό σύμβουλο του Δήμου να παραστεί ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αλμυρού κατά την εκδίκαση της αγωγής και συνομολογήσει την εκτέλεση του έργου και την οφειλή της αμοιβής του.
Για το θέμα ενημέρωσε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγ. Χατζηκυριάκος, αναφέροντας ότι «σύμφωνα με το ιστορικό της αγωγής και στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας και κατά το έτος 2017, ο ενάγων ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Δήμο μας να αναλάβει την εκτέλεση του έργου της μετατροπής της μεταλλικής κατασκευής, στην οποία στεγαζόταν το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ της Ευξεινούπολης και την τοποθέτησή της σε μηχανοστάσιο του Δήμου στη θέση «Ξηριάς», με συμφωνηθείσα αμοιβή το ποσό των 12.000 ευρώ».

Να αναφερθεί ότι το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2017, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί.
Ο δήμαρχος Αλμυρού προσέθεσε ότι «πράγματι η εκτέλεση του έργου έχει πραγματοποιηθεί και από τη διερεύνηση του θέματος με τις υπηρεσίες του Δήμου δεν έχει πληρωθεί διότι δεν είχε συνταχθεί κανένα δικαιολογητικό, ούτε υπάρχει τιμολόγιο υπηρεσίας από τον ενάγοντα.
Στο πλαίσιο λοιπόν της αξιοπιστίας του Δήμου, αλλά και της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του απέναντι στους αναδόχους έργων και υπηρεσιών και γενικότερα των κατοίκων, προτείνω να δοθεί η εξουσιοδότηση στον νομικό σύμβουλο να παραστεί κατά την εκδίκαση της αγωγής και να συνομολογήσει την εκτέλεση του έργου και την οφειλή της αμοιβής του».
Όπως προαναφέρθηκε η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του δημάρχου Αλμυρού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το