Τοπικά

Ο Βόλος με μια… βόλτα – Δωρεάν δρομολόγια σήμερα με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ

Η Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε. σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και άλλους φορείς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και δίνει την δυνατότητα στους Βολιώτες να «γνωρίσουν» την πόλη τους με μια… δωρεάν βόλτα!

Ειδικότερα σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου από το πρωί έως και νωρίς το απόγευμα (10.00 π.μ. έως 17.00μ.μ.) και ανά μία ώρα από το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε. θα εκτελεί την γραμμή Νο16 (Πολιτιστική Διαδρομή) έως και το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου (επιστροφή 10.30 π.μ. και κάθε μισή ώρα έως και 17.30μ.μ.) δίνοντας την δυνατότητα στο επιβατικό κοινό και σε όλους τους ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν την πόλη, τους πολιτιστικούς χώρους και όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, η πολιτιστική διαδρομή ξεκινά από το Μουσείο Τσαλαπάτα, το Μουσείο Πόλης, περνά από την παλιά πόλη και την αρχαία αγορά στην περιοχή των Παλαιών, συνεχίζοντας με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Εντομολογικό Μουσείο, το Μνημείο Ολοκαυτώματος, το κέντρο τέχνης «Τζόρτζιο Ντε Κίρικο», την κεντρική αγορά του Βόλου, τον Άγιο Νικόλαο και τον Άγιο Κωνσταντίνο, ολοκληρώνοντας την διαδρομή στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία τόσο για τους επισκέπτες αλλά ακόμα και για τους ίδιους τους Βολιώτες να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα την πόλη τους και φυσικά να αγαπήσουν την μετακίνηση με το λεωφορείο. Να διαπιστώσει ο κόσμος πως για να μετακινηθεί από την μία άκρη της πόλης στην άλλη δεν χρειάζεται το Ι.Χ. καθώς η αστική συγκοινωνία μπορεί και εξυπηρετεί το πολεοδομικό συγκρότημα από την μία άκρη στην άλλη. Αυτό που θέλουμε είναι ο κόσμος να αγαπήσει το λεωφορείο, να αγαπήσει τις ίδιες τις πόλεις που ζει και όλοι μαζί να τις κάνουμε καλύτερες. Και για να γίνει αυτό πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι πρέπει να μειώσουμε την χρήση των αυτοκινήτων μας. Θέλουμε η πόλη μας, ο Βόλος, να είναι μια πόλη για τους ανθρώπους και όχι για τα αυτοκίνητα», σημειώνει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν και στο τηλέφωνο: 24210-24232.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το