Τοπικά

Ο Θ. Διαμαντένιας ρωτα τη δημοτική αρχή του Βόλου εάν έχει ιδέα ποια ακίνητα στην Αγχίαλο βρίσκονται στο Υπερταμείο

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Διαμαντένιας κατέθεσε ερώτηση στην δημοτική αρχή για τη μεταφορά ακινήτων του πρώην Δήμου Αγχιάλου στο Υπερταμείο – Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Ε.Ε.ΣΥ.Π.), Η Κυβέρνηση με  απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β’ 2320 / 19-6-2018) μεταβίβασε στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα  τα 10.119 ακίνητα αναφέρονται μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων.

Επίσης σύμφωνα με τα δημοσιεύματα 447 ακίνητα ανήκουν στον πρώην Δήμο Νέας Αγχιάλου. Από το 2014 με επερώτησή του  προς το δημοτικό Συμβούλιο εφιστούσε την προσοχή της Δημοτικής Αρχής μπροστά στον κίνδυνο τότε της κτηματικής υπηρεσίας του Δημοσίου που θεωρούσε Δημόσια μέρος της Δημοτικής περιουσίας.

Επερωτάται η Δημοτική Αρχή

-Τι  έχει μέχρι τώρα κάνει για το παραλιακό μέτωπο και την έκταση στο Αλωνάκι που αποτελούν οικονομικό <<φιλέτο>> για επίδοξους αγοραστές.

-Β  Θα προβεί άμεσα σε ταυτοποίηση όλων των Κ.Α.Ε.Κ των παραχωρούμενων στο Ε.Ε.ΣΥ.Π εκτάσεων του πρώην Δήμου Νέας Αγχιάλου , προκειμένου να ελέγξει το σύννομο της Δημόσιας κατοχής και να πραγματοποιήσει όλες τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται;

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το