Τοπικά

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου απαντά στον Κ. Μαραβέγια – “Αποκαλούσε ήρωες τους νοσηλευτές στην αρχή της πανδημίας”

Στον βουλευτή Μαγνησίας Κωνσταντίνο Μαραβέγια απαντά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου.  Όπως αναφέρει, η ανάγνωση της ανώνυμης επιστολής στην Βουλή από τον κ. Μαραβέγια αποτέλεσε μια δυσάρεστη έκπληξη για τους «ΗΡΩΕΣ» όπως τους αποκαλούσε στην αρχή της Πανδημίας. Επισημαίνει ακόμη ότι “η συγκεκριμένη επιστολή ουδέποτε κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε ως ασθενής η κυρία για να εκφράσει τα παράπονά της αλλά εστάλη προσωπικώς στον βουλευτή με την προσφώνηση «Αγαπητέ Κώστα» θυμίζοντας μας ρουσφετολογικές εποχές!”

“Φανταζόμαστε ότι η Κυρία είναι μία από τις ασθενείς για τις οποίες μας ενοχλούν συχνά-πυκνά τα Βουλευτικά Γραφεία να τις προσέχουμε ιδιαίτερα, το οποίο όμως δεν τηρείτε, γιατί το ήθος και η δεοντολογία των Νοσηλευτών, εν αντιθέσει με των Βουλευτών, απαγορεύει την διάκριση μεταξύ των ασθενών” σημειώνει στην ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Εργαζομένων και τονίζει ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με τις κατηγορίες αυτές κάθε αυτές της επιστολής οι οποίες θυμίζουν “κουτσομπολιό της γειτονιάς” γιατί δεν επιθυμεί να πέσει σε αυτό το επίπεδο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείο αναφέρει χαρακτηριστικά:

Οι Νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου όπως και όλοι οι Νοσηλευτές της Ελλάδος όπως και παγκόσμια, αποτελούν την ραχοκοκαλιά του Υγειονομικού Συστήματος και από την πρώτη στιγμή της Πανδημίας, όλα τα τμήματα στάθηκαν σαν Βράχοι εργατικότητας και επαγγελματισμού.
Είναι αυτοί που μετακινήθηκαν από τα τμήματά τους για να δημιουργηθούν τα τμήματα COVID μεταφέροντας ακόμη και υλικά και κρεβάτια. Είναι αυτοί που έκαναν ατελείωτες ώρες ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ, ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ. Είναι αυτοί που τον Νοέμβριο αντιμετώπιζαν τα COVID περιστατικά χωρίς την προστασία του Εμβολίου και με ανεπαρκή μέσα ατομικής προστασίας. Είναι αυτοί που δημιούργησαν το μεγαλύτερο εμβολιαστικό Κέντρο του Νομού.
Η Νοσηλευτική Διεύθυνση του ΓΝ Βόλου υπήρξε από την πρώτη μέρα της Πανδημίας η Καρδιά και η Ψυχή της Οργάνωσης και της Διαχείρισης των πάμπολλων προβλημάτων.
Ο κ. Μαραβέγιας φαίνεται να ξεχνάει, παρόλο που ο ίδιος έχει ορκιστεί ως εθελοντής Ιατρός στο Νοσοκομείο μας, αν και ουσιαστικώς ήρθε μόνο σε κάποιες συναντήσεις, την υποστελέχωση αυτού του Νοσοκομείου, το οποίο μέχρι σήμερα ενισχύεται μόνο με επικουρικό προσωπικό και όχι με μόνιμες προσλήψεις που έγιναν σε άλλα Νοσοκομεία της Χώρας με επιλαχόντες της προκήρυξης 2Κ.
Φαίνεται να ξεχνάει την κόπωση του Προσωπικού οι οποίοι εργάζονταν για μήνες χωρίς άδεια και με πολλά οφειλόμενα ρεπό.
Ο Κυκεώνας των κατηγοριών της επιστολής δυστυχώς συγχέει την Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου με άλλες Υπηρεσίες, θεωρώντας ότι οι Νοσηλευτές είναι υπεύθυνοι ακόμη και για τις κτιριακές βλάβες.
Ενημερώνουμε τον κ. Μαραβέγια ότι οι νοσηλευτές είναι Πτυχιούχοι Επαγγελματίες Υγείας που γνωρίζουν πολύ καλά τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Εν αντιθέσει με την Πολιτεία που ουδέποτε αναγνώρισε και δικαίωσε τα πάγια αιτήματα πολλών ετών όπως είναι το Ειδικό Μισθολόγιο και η ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Ο κ. Μαραβέγιας οφείλει, μετά το ατόπημα του, να αναγνώσει στη Βουλή και μία από τις πάμπολλες “Επώνυμες ” Ευχαριστήριες Επιστολές που έχουμε δεχθεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το