Τοπικά

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» την καρδιολογική του Νοσοκομείου με τρια κρούσματα- Νοσηλευτής ασθενεί 62 ημέρες

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου και σε καραντίνα τέθηκαν δύο νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής. Την ίδια ώρα σε εργαζόμενο του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα σε νοσηλευτή της μονάδας τεχνητού νεφρού, παρατηρείται ένα από τα παράδοξα φαινόμενα της ασθένειας. Ο νοσηλευτής παραμένει επί 62 ημέρες θετικός στον κορωνοϊο και κάθε τεστ στο οποίο υποβάλλεται δείχνει αμετάβλητη την κατάστασή του.
Είναι καλά στην υγεία του, αλλά δεν «αποχωρίζεται» τον ϊό, που επιμένει να παραμένει στον οργανισμό του. Ακόμα και βαριά ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μετά από 25 ημέρες είναι αρνητικοί στα τεστ, αλλά η νοσηλεία είναι διαρκείας λόγω των σοβαρών επιπλοκών, που προκαλούνται. Στο μεταξύ χθες καταγράφηκαν τρια κρούσματα κορωνοϊού στη Μαγνησία, το ένα στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο.
Καταγράφηκε επίσης ένα νέο κρούσμα Covid -19 στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, 14 νέα κρούσματα Covid -19 στην περιοχή της Λάρισας και πέντε νέα κρούσματα Covid -19 στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Με τον «αραμπά» οι εμβολιασμοί
Το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής , μετά το Νοσοκομείο του Βόλου είναι το δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο στο Νομό.
Συνολικά 32 υπερήλικες από Αλμυρό, Βόλο και Βελεστίνο έσπευσαν χθες να εμβολιαστούν συνοδευόμενοι από τους συγγενείς τους, ενώ ο πρώτος που εμβολιάστηκε ήταν ο Γεώργιος Ζηργάνος 97 ετών. Το 1950 είχε κάνει και το εμβόλιο κατά της χολέρας…
«Βάρα την ..Στ’ άρματα…» ” είπε στη νοσηλεύτρια που θα τον εμβολίαζε και φώναξε πως θέλει την λευτεριά του.
Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής δημιουργήθηκαν δύο εμβολιαστικές γραμμές καθώς θα πρέπει από σήμερα να γίνεται και η υποδοχή και των ιδιωτών γιατρών της Μαγνησίας.
Τα εμβόλια μεταφέρθηκαν με βαν-ψυγείο και σήμερα θα εμβολιαστούν ακόμη 47 άτομα.
Στο Νοσοκομείο του Βόλου έχουν εμβολιαστεί περίπου 1000.

Ο εμβολιασμός κινείται με αργούς ρυθμούς και το Κέντρο Υγείας Βόλου δεν πρόκειται να λειτουργήσει νωρίτερα από τις 5 Φεβρουαρίου για την υποδοχή επίσης ηλικιωμένων , άνω των 75 ετών.
Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου θα γίνει η έναρξη δύο εμβολιαστικών γραμμών στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και θα αρχίσουν εμβολιασμοί σε Σκιάθο και Σκόπελο. Στα εμβολιαστικά Κέντρα του ΚΥ Βελεστίνου, του ΚΥ Ζαγοράς και Αλοννήσου, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στην β’ φάση, αλλά παραμένει άγνωστο πότε θα είναι αυτή.
Από χθες δημιουργήθηκε και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο του Βόλου καθώς καλούνται για εμβολιασμό και τα σώματα ασφαλείας.
Στο μεταξύ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρείας «Δίοδος», ανακοινώνεται η λειτουργία της γραμμής
ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του Κέντρου Ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ.
Απευθύνεται:
-Στους εργαζόμενους σε μονάδες του Ε.Σ.Υ. στη Θεσσαλία
(Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Γενικό Νοσοκομείο
Λάρισας «Κουτλιμπάνειο», Γενικό Νοσοκομείο Βόλου
«Αχιλλοπούλειο», Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, Γενικό
Νοσοκομείο Τρικάλων και στα κέντρα υγείας των αντίστοιχων
νομών),
-Στους ασθενείς με COVID-19 και τους οικείους τους.
Παρέχονται:
Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους νοσούντες και στους επαγγελματίες
της πρώτης γραμμής.
Σεμινάρια/εκπαίδευση επαγγελματιών στις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας.
Ενημέρωση για τα δικαιώματα των ασθενών.
Το πρόγραμμα στελεχώνεται από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.
Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν μέσω τηλεφωνικής και διαδικτυακής
επικοινωνίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά
(Δευτέρα- Κυριακή) 9:00-21:00 με τους εξής τρόπους:
: 2421031993, 6936708485

Αρνητικά τα τεστ

Χθες Τετάρτη 20/01/2021 πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ στο κτίριο της Δευτεροβάθμιας Ν.Μαγνησίας, η διενέργεια ελέγχου μέσω rapid tests για τον εντοπισμό ύποπτων για SARS-COV 19 περιστατικών. Η ανταπόκριση όλων των εργαζομένων στη ΔΔΕ ήταν άμεση, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε εντοπιστεί θετικό κρούσμα στη συγκεκριμένη υπηρεσία και η αγωνία όλων ήταν μεγάλη. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ μέσω SMS πως τα αποτελέσματα τους ήταν αρνητικά.
Πραγματοποιήθηκαν επίσης 157 Rapid Tests στη ΒΙΠΕ Βόλου τα αποτελέσματα των
οποίων ήταν όλα αρνητικά. Πραγματοποιήθηκαν 77 Rapid Tests στη Νέα Αγχίαλο τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το