Τοπικά

Ο ιδιοκτήτης των Σφαγείων του Βόλου διαψεύδει τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο για την άσκηση βίας σε κτηνίατρο

Την καταγγελία του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, που οδήγησε και σε κατάθεση μήνυσης ενάντίον του από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Μαγνησίας, διαψεύδει ο ιδιοκτήτης των Σφαγείων του Βόλου Παναγιώτης Καρελάς, με επιστολή του στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στους συναρμόδιους φορείς. Θέλουν να με κλείσουν ” δηλώνει και παρουσιάζει την δική του πλευρά που είναι η εξής, απέναντι στις καταγγελίες για άσκηση βίας και απειλές εις βάρος γυναίκας κτηνιάτρου
Είμαι βαθύτατα θλιμμένος καθώς η επιχείρηση μου την οποία ανέλαβα από το μηδέν δυσφημίζεται χωρίς λόγο! Είμαστε μια επιχείρηση η οποία πρωταγωνιστεί στον τομέα των εξαγωγών των ελληνικών αμνοεριφίων, στηρίζουμε τους παραγωγούς ολόκληρης την περιοχής και καταφέραμε να γυρίσουμε τα κρεοπωλεία της πόλης στο σφαγείο! Έτσι αυξήσαμε το εργατικό μας δυναμικό που απαριθμεί 40 άτομα μόνιμης απασχόλησης! Εδώ και μήνες σαν επιχείρηση δεχόμαστε πιέσεις καθημερινά να μειώσουμε τις ώρες εργασίας μας και να δουλεύουμε μόλις 3 μέρες την εβδομάδα! Συγκεκριμένα τρεις μέρες από τις 8 μέχρι τις 3 το μεσημέρι! Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η επιχείρηση μου θα καταστεί μη βιώσιμη με 21 ώρες εργασίας την εβδομάδα! Πως γίνεται να επιβιώσει μια επιχείρηση με τόσες λίγες ώρες εργασίας να είναι υγιής και να μην χαθεί καμία θέση εργασίας? Πως θα εξυπηρετηθούν μέσα σε αυτά τα χρονικά όρια οι κτηνοτρόφοι μιας τόσο μεγάλης περιοχής? Όλη αυτήν η κατάσταση έχει επιφέρει προστριβές με τους αρμόδιους κτηνιάτρους καθώς αρνούνται να βοηθήσουν την κτηνοτροφία της Μαγνησίας και προσπαθούν να μην διεξάγεται ομαλά η διαδικασία σφαγής. Τον τελευταίο καιρό οι γιατροί σταματούν την σφαγή των ζώων, τα ζώα μένουν πίσω να σφάγουν την επόμενη μέρα χωρίς να νοιάζονται που μένουν νηστικά και να νοιώθουν έντονο στρες λόγω της αλλαγής του περιβάλλοντός τους. Αυτά είναι λίγα από τα καθημερινά προβλήματα που βιώνει η επιχείρηση μου και μαζί με εμένα και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.
Όσον αφορά το περιστατικό που αναφέρεται θα δώσω τις απαραίτητες εξηγήσεις αναλυτικά με μάρτυρες και στοιχεία! Η γιατρός δεν παρεμποδίστηκε καθόλου κατά τον κρεοσκοπικό της έλεγχο τον οποίο αδικαιολόγητα εκτελούσε πολύ αργά σε κτηνοτρόφους της περιοχής του Βελεστίνου για να καθυστερήσει σκοπίμως όσο μπορούσε την σφαγή καθώς γνωρίζει την πίεση του χρόνου! Της απευθύνθηκα χωρίς φωνές ρωτώντας την αν κάνει τον ίδιο έλεγχο και στα υπόλοιπα σφαγεία, καθώς όλοι πρέπει να ελεγχόμαστε σχολαστικά .Η απάντηση που πήρα από την ίδια είναι ότι στα άλλα σφαγεία ο κρεοσκοπικός έλεγχος γίνεται από εκδοροσφαγείς! Την ρώτησα να με ενημερώσει με ποιον νόμο μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα του κτηνιάτρου σε εκδοροσφαγέα. Η γιατρός από εκείνη την ώρα εξοργίστηκε μαζί μου άρχισε να ωρύεται και σταμάτησε την σφαγή χωρίς να υπάρχει κάποιο άρρωστο ζώο όπως γράφτηκε στον τύπο! Καταλαβαίνοντας την λάθος απάντηση που μου έδωσε και φωνάζοντας κατευθύνθηκε στο λογιστήριο της επιχείρησης μου. Την ακολούθησα κυριευμένος από άγχος για την προκλητική της συμπεριφορά και προσπαθώντας να την πείσω να συνεχίσει την σφαγή καθώς πίσω περίμεναν 300 ζώα, έμποροι και κρεοπωλεία!

Στο λογιστήριο εκείνη την ώρα βρισκόταν οι λογίστριες και ένας παραγωγός ο οποίος πέρασε έξω και πήγε να εξυπηρετηθεί από το παράθυρο του λογιστηρίου καθώς η πόρτα κλειδώνεται πάντα για λόγους ασφαλείας! Μπαίνοντας λοιπόν κλειδώσαμε την πόρτα όπως γίνεται σχεδόν πάντα ώστε να μην μπαίνουν και πολλά άτομα μαζί! Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι δεν κλειδώσαμε καμία γιατρό για ώρες .Σε ήρεμο κλίμα πλέον προσπάθησα να την ηρεμήσω και να την πείσω να συνεχίσει την σφαγή ενώ εκείνη ήταν κάθετη να σταματήσει την σφαγή και να φύγει!Της είπα να φύγει και να έρθει άλλος γιατρός στην θέση της να κάνω την δουλειά μου για αυτό και τηλεφώνησε από το προσωπικό μου κινητό τηλέφωνο στον ανώτερο της τον ενημέρωσε ότι σταμάτησε την σφαγή και εκείνος ζήτησε να ανέβουμε και οι δύο στα γραφεία της κτηνιατρικής υπηρεσίας. Πως γίνεται λοιπόν να την κλειδώσαμε στο γραφείο με το τηλέφωνο μου στα χέρια της από το οποίο μπορεί να γίνει και άρση τηλεφωνικού απορρήτου! Έτσι φύγαμε για να πάμε στο διευθυντή να βρούμε μια λύση! Πήγαμε στα γραφεία λοιπόν χωρίς καμία ένταση από την πλευρά μου. !Όλη αυτήν η κατάσταση είχε σκοπό να μου προκαλέσει επιπλέον οικονομική ζημιά να δυσφημιστεί η επιχείρηση μου καθώς δεν επιθυμούν την λειτουργία της! Καθημερινά νιώθω να μου σφίγγουν την θηλιά στο λαιμό μου και να κλείνουν την επιχείρηση μου! Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν να βρεθεί άμεσα μια λύση στο θέμα της έλλειψης κτηνιάτρων στην Μαγνησία ώστε να μπορούν να στελεχωθούν τα σφαγεία της περιοχής και όχι μόνο!
Προς τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό σύλλογο θα ήθελα να πω πως πρέπει να προβληματιστούν που έχουν στο σύλλογο τους μια κτηνίατρο η οποία θεωρεί ότι δεν σπούδαζε τόσα χρόνια γιατρός για να έρχεται στα σφαγεία και θέλει να προτρέψει και τους υπόλοιπους κτηνιάτρους να αποστείλουν έγγραφο ώστε να μην κατεβαίνει κανείς στα σφαγεία, όπως επίσης απειλεί παραγωγούς ότι αν την νευριάσουν θα τους πετάξει τα ζώα τους χωρίς να σέβεται που εργάζονται 365 μέρες το χρόνο 24ώρες σε αντίξοες συνθήκες!
Σας δηλώνω ότι στην περίπτωση που συνεχίσετε να επικαλείστε τις ίδιες αναλήθειες και συκοφαντίες εις βάρος μου, θα αναγκαστώ να προσφύγω στην δικαιοσύνη”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το