Τοπικά

Ο Αμερικανός πρέσβης συναντήθηκε με τους βουλευτές της Μαγνησίας και έθεσε οδικό χάρτη για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Ο Αμερικανός Πρέσβης, κ. Geoffrey Pyatt, συναντήθηκε σήμερα με τους βουλευτές της ΝΔ του Νομού Μαγνησίας και τους γενικούς γραμματείας Τριαντόπουλο και Λούλη μετά από παρέμβαση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Ξηραδάκη. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε πως αμερικανικές εταιρείες ενδιαφέρονται για να αποκτήσουν το λιμάνι του Βόλου, με τον πρέσβη να τονίζει πως η Ελλάδα έχει γραφειοκρατία που πρέπει να λύσει προβλήματα και όχι να δημιουργεί.
Ο Πρέσβης με ανάρτησή του δήλωσε πως είναι αυξημένο το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και ευχαρίστησε για την αποδοχή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης ήταν για το μέλλον του λιμανιού του Βόλου, για το οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον μεγάλων αμερικανικών και ελληνικών εταιρειών διαχείρισης λιμένων.
Επίσης, συζητήθηκε και η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Στεφανοβίκειο και η συνεκπαίδευσή τους, τα τελευταία χρόνια, με την Αεροπορία Στρατού και τους Πεζοναύτες του Βόλου.

Θέματα τουρισμού δεν συζητήθηκαν. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το