Ελλάδα

Κορονοϊός: Ασφυκτικοί οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Τους επιβάτες και τα πληρώματα των αεροσκαφών σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα παρακολουθεί με θερμομέτρηση ειδικό προσωπικό που βρίσκεται στο Ελευθέριος Βενιζέλος για να εντοπίσει πιθανά κρούσματα από τον κορονοϊό. Η θερμομέτρηση γίνεται μέσω θερμομέτρου υπερύθρων.

Στα μέτρα πρόληψης περιλαμβάνονται επίσης:
Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα.
Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην κινεζική γλώσσα.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον κορονοϊό
Στο μεταξύ, η είδηση περί εμβολίου, που έφερε ελπίδα και έκανε τις αγορές να καλπάζουν, διαψεύδεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Πιο αναλυτικά, ο ΠΟΥ υποβάθμισε σήμερα Τετάρτη τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης περί ανακάλυψης φαρμάκων για τη θεραπεία ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, ο οποίος έχει προκαλέσει επιδημία στην Κίνα και έχει διαδοθεί σε τουλάχιστον 20 άλλες χώρες.

Ρεπορτάζ της κινεζικής τηλεόρασης ανέφερε πως ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Τζετζιάνγκ βρήκε ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τον ιό, ενώ το βρετανικό Sky News μετέδωσε πως ερευνητές είχαν μια «σημαντική επιτυχία» στην ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες αυτές, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Ταρίκ Ζασάρεβιτς, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν γνωστές αποτελεσματικές θεραπείες εναντίον αυτού του 2019-nCoV».

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το