Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Βιώσιμο έως το 2030 το ελληνικό χρέος

newego_LARGE_t_1101_54547960

Τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έως το 2030 εξασφαλίζει το νέο πρόγραμμα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ολλανδικής Βουλής για την έγκριση του νέου ελληνικού προγράμματος, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε ότι ακόμα και στο δυσμενές σενάριο, το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους δεν πρόκειται να αυξηθεί άνω του 12% έως το 2030, ενώ για την αναδιάρθρωσή του υποστήριξε ότι το ΔΝΤ σέβεται την άρνηση των ευρωπαϊκών κρατών στην ονομαστική μείωσή του, αν και όπως είπε, δεν μπορεί να δεσμευτεί για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πιστεύει πως τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τη συμμετοχή του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας και σε έναν συμβιβασμό, με τη μορφή των χαμηλότερων επιτοκίων και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας.
Νωρίτερα, με συντριπτική πλειοψηφία η γερμανική βουλή ενέκρινε, όπως αναμενόταν, το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. 454 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 113 «όχι», 18 απείχαν ενώ 73 βουλευτές έλειπαν από την έκτακτη συνεδρίαση.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το