Τοπικά

Νοσοκομείο Βόλου: Στο 58% η κάλυψη σε νοσηλευτές – Αίτημα για νέες προσλήψεις

Στο 58% ανέρχεται η κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Βόλου σε νοσηλευτικό προσωπικό βάσει του νέου οργανισμού του νοσηλευτικού ιδρύματος. Η ενίσχυση του σε νοσηλευτές είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αναβαθμιστεί το παρεχόμενο έργο στις κλινικές και τα τμήματα.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου παρακολουθεί τις εξελίξεις και την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θέλει να προχωρήσει στην πρόσληψη 2.500 μόνιμων νοσηλευτών και είναι έτοιμη, μόλις της ζητηθεί, να αποστείλει το έγγραφο με το αίτημα για τον αριθμό θέσεων που χρειάζεται.
Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Χάρης Αποστολίδης επισήμανε πως «είμαστε έτοιμοι να αποστείλουμε το αίτημά μας προς το υπουργείο Υγείας για το πόσους νοσηλευτές χρειαζόμαστε. Αυτή τη στιγμή η κάλυψη των αναγκών σε νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται στο 58% βάσει του οργανισμού του Νοσοκομείου. Πρέπει να προσληφθούν νοσηλευτές για να καλύπτονται ακόμη καλύτερα οι ανάγκες σε βάρδιες, ιδίως τις βραδινές. Παράλληλα έχουμε ανάγκες για εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, όπως για παράδειγμα στη ΜΕΘ, αλλά και στη ΜΑΦ, που θα έχει τέσσερις κλίνες και θα χρειάζεται τουλάχιστον 16 νοσηλεύτριες».

Ο κ. Αποστολίδης συμπλήρωσε πως «και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε ανακοινώσει την πρόσληψη 1.000 νοσηλευτών. Εμείς ως Νοσοκομείο είχαμε ζητήσει την πρόσληψη 50 νοσηλευτών και τελικά το υπουργείο μας είχε εγκρίνει δεκατέσσερις θέσεις. Περιμένουμε να δούμε τώρα, πόσες θέσεις θα μας εγκριθούν».
Το Νοσοκομείο Βόλου είχε ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα σε νοσηλευτές είτε μέσα από συμβάσεις του ΟΑΕΔ είτε από την πρόσληψη με ολιγόμηνες συμβάσεις, αλλά και από τις μετατάξεις.
Το βέβαιο είναι πως όλα τα δημόσια Νοσοκομεία χρειάζονται νοσηλευτές και τόσο μαζική πρόσληψη νοσηλευτών είχε πολύ καιρό να εξαγγελθεί.

Εξάλλου υπάρχουν τμήματα και κλινικές που λειτουργούν τις βραδινές βάρδιες με ελάχιστους νοσηλευτές, ενώ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να λάβουν τα ρεπό και τις άδειες.
Στο μεταξύ ο κ. Αποστολίδης αναφέρθηκε και στα υπό εξέλιξη έργα τονίζοντας πως ο στεφανιογράφος με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ βρίσκεται στη διαδικασία της εξέτασης των προσφορών, ενώ σε διαγωνιστική διαδικασία είναι και το ορθοπεδικό μηχάνημα, ένα ακτινοσκόπιο, με προϋπολογισμό πάνω από 200.000 ευρώ που η χρηματοδότησή του προέρχεται από την αποζημίωση της Ζίμενς προς το ελληνικό κράτος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το