Αθλητισμός

Νέα μετάλλια για τον Βολιώτη αθλητή Β. Τσιονάρα στους πανελλήνιους αγώνες τεχνικής κολύμβησης στη Χίο

Με νέες διακρίσεις στις αποσκευές του επέστρεψε από τη Χίο ο Βολιώτης αθλητής Ευάγγελος Τσιονάρας, ο οποίος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης που διεξήχθη πριν μερικές ημέρες στη Χίο, απέσπασε ένα χρυσό μετάλλιο και δύο ασημένια μετάλλια.
Ο 15χρονος αθλητής του αθλητικού ομίλου «Δελφίνια Βόλου» σημείωσε για ακόμη μια φορά σημαντικές επιδόσεις αποσπώντας μετάλλια.
Ο Βαγγέλης Τσιονάρας που γεννήθηκε στη Γερμανία, ξεκίνησε να ασχολείται με την τεχνική κολύμβηση από τον Ιανουάριο του 2016 και ενώ είχε περάσει ενάμιση χρόνος από τότε που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Βόλο με την οικογένειά του.
Με συνεχή προσπάθεια και ζήλο έδειξε εξαρχής ότι ήθελε να αφοσιωθεί στο συγκεκριμένο κομμάτι του υγρού στίβου και να εξελιχθεί.
Με ατέλειωτες ώρες προπόνησης και με την καθοδήγηση των ανθρώπων στα «Δελφίνια Βόλου» μπόρεσε να προοδεύσει, ενώ παράλληλα συνδύαζε με επιμέλεια και τις μαθητικές του υποχρεώσεις φοιτώντας στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου.

«Η τεχνική κολύμβηση είναι κάτι που αγαπάω ιδιαίτερα. Και είναι ο λόγος που προσπαθώ συνεχώς μέσα από τις προπονήσεις και τη συνεχή εγρήγορση. Καθημερινά, με εξαίρεση την Κυριακή, κάνω τέσσερις ώρες προπόνηση, δύο ώρες στο κολυμβητήριο και δύο ώρες στο γυμναστήριο» τόνισε ο Βαγγέλης Τσιονάρας Εξάλλου ο αθλητισμός αποτελεί για τον έφηβο μια υγιή δραστηριότητα. Προάγει τη σημασία του ευ αγωνίζεσθαι, ενισχύει τις αξίες και θέτει στόχους που ο έφηβος καλείται να πετύχει μέσα από την πειθαρχία, τον προγραμματισμό και την οργάνωση.
Στη Χίο ο 15χρονος αθλητής απέσπασε τρία μετάλλια, ένα χρυσό και δύο ασημένια. Πιο συγκεκριμένα έλαβε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα με διπλά πέδιλα, το ένα ασημένιο μετάλλιο στα 200 μέτρα διπλά πέδιλα και το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα διπλά πέδιλα.
«Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα και κατάφερα να διακριθώ πετυχαίνοντας πολύ καλούς χρόνους» τόνισε ο Βαγγέλης Τσιονάρας.

Ο ίδιος έχει λάβει μέχρι στιγμής κοντά στα 30 μετάλλια από διάφορους πανελλήνιους αγώνες. «Το μετάλλιο δημιουργεί αναμφίβολα χαρά και ικανοποίηση. Είναι μια επιβράβευση των προσπαθειών ενός αθλητή. Δεν μένω, όμως μόνο εκεί. Το σημαντικό για μένα είναι ότι ασχολούμαι με κάτι που με γεμίζει και με ενθουσιάζει, όπως είναι η κολύμβηση, αλλά και να βελτιώνω τους χρόνους μου. Συνεχίζω την προσπάθειά μου και βλέπω μόνο μπροστά και στις νέες προκλήσεις που έρχονται» τόνισε ο αθλητής ο οποίος υπογράμμισε τη στήριξη που έχει όλα αυτά τα χρόνια από τους ανθρώπους του ομίλου «Δελφίνια Βόλου».
Η προπονήτρια από τον Αθλητικό Όμιλο «Δελφίνια Βόλου» κ. Αποστολία Δεληγιάννη ανέφερε πως «παρά τον τραυματισμό που είχε ο Βαγγέλης Τσιονάρας τη φετινή χρονιά, μπόρεσε μέσα από τη συνεχή προσπάθεια και τη δική μας στήριξη να πετύχει τους στόχους του, όπως φάνηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης στη Χίο, όπου απέσπασε τρία μετάλλια και βελτίωσε τους χρόνους του. Στόχος για τη νέα χρονιά είναι να μπορέσει να ενταχθεί στην εθνική ομάδα νέων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το