Τοπικά

Εστάλησαν στα Γυμνάσια της Μαγνησίας τα σχολικά βιβλία

Στα Γυμνάσια έχουν σταλεί εδώ και μερικές ημέρες τα σχολικά βιβλία που θα διδαχθούν οι μαθητές την ερχόμενη διδακτική χρονιά. Στα Δημοτικά ήδη από αρχές Ιουνίου, πριν δηλαδή το κλείσιμο των σχολείων, είχαν σταλεί τα βιβλία και μοιράστηκαν στις αίθουσες.
Το ίδιο κάνουν τώρα οι διευθυντές και οι καθηγητές που βρίσκονται κάθε Πέμπτη στα σχολεία τα οποία ως γνωστόν παραμένουν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν τους μαθητές.
Βέβαια αυτό που κυριάρχησε, ήταν η ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών στο Λύκειο. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι γονείς μπήκαν στη διαδικασία να συμπληρώσουν σε μια ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας τα στοιχεία του παιδιού τους για να ολοκληρωθεί η εγγραφή. Βέβαια για να ξεκινήσουν την διαδικασία έπρεπε να γνωρίζουν τους κωδικούς από το taxisnet. Αρκετοί απευθύνθηκαν στους λυγιστές τους για να τους λάβουν και να εξυπηρετηθούν από τα λογιστικά γραφεία. Ωστόσο το πρόβλημα ήταν ότι το σύστημα «έπεφτε» πολύ συχνά.
«Πολλοί γονείς ταλαιπωρήθηκαν και παρά την παράταση που δόθηκε για τις ηλεκτρονικές εγγραφές ενδεχομένως κάποιοι να χρειαστεί τον Σεπτέμβριο να κάνουν την εγγραφή στο σχολείο, επειδή δεν μπόρεσαν τώρα» τόνισε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιάννης Καραφέρης ο οποίος συμπλήρωσε πως «το σύστημα είναι σωστό, καθώς έτσι αντιμετωπίζονται διάφορες παρατυπίες. Βέβαια υπήρξε η ταλαιπωρία και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις στο σύστημα».

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψήφιους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.
Το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε πως από σήμερα Δευτέρα 22/07, οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.
Στο ερώτημα πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής, η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως ανέφερε πως η ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Πέρσι οι βάσεις είχαν ανακοινωθεί στις 27 Αυγούστου, με ένα σχεδόν αιφνιδιαστικό τρόπο, καθώς το υπουργείο το γνωστοποίησε στις 4 το μεσημέρι με τα σχολεία να είναι κλειστά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το