Τοπικά

Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη συνδικαλιστών της Κασσαβέτειας

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Κασσαβέτεια για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός υπηρεσίας», με αφορμή περυσινή ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου και τη δημοσιοποίηση της στον τοπικό Τύπο.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη , που δεν αφορά τίποτα άλλο από τη συνδικαλιστική τους δράση. Συνδικαλιστική δράση που προστατεύεται από την ελληνική και διεθνή νομοθεσία και δεν εμπίπτει στην κρίση των κυβερνητικών οργάνων.

Φαίνεται ότι το περυσινό ομόφωνο ψήφισμα της Γ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στη Κασσαβέτεια θορύβησε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (σχετικά με τις υποχρεωτικές αποσπάσεις συναδέλφων). Η αποκάλυψη και δημοσιοποίηση ενός ζητήματος, που δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο κλάδο, αποτελούσε υποχρέωση της Γενικής Συνέλευσης και κάθε τίμιου συνδικαλιστή.

Θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια να εκφοβιστούν οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι, να εμποδιστούν από το να υπερασπίζουν τα εργασιακά τους δικαιώματα από αυθαίρετες κυβερνητικές αποφάσεις και ενέργειες.

Οι δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργάνων δεν θα μπουν στον πάγο. Συνιστούν κατάκτηση σκληρών αγώνων όλων των προηγούμενων γενιών και στοιχειώδες μέσο άμυνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική δίωξη των 4 συναδέλφων για την συνδικαλιστική τους δράση.

Καλούμε όλα τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καταδικάσουν τις απαράδεκτες αυτές διώξεις και να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στους συναδέλφους.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ θα σταθεί αντιμέτωπο στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, να περιοριστούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, προσπάθεια που αποτυπώθηκε και στις αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του πρόσφατου Ν.4808/2021.

Κανείς δεν μπορεί να μας φιμώσει.

Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την αγωνιστική δράση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το