Αθλητισμός

Νίκη: Να είναι αυστηρά τα κριτήρια για την αναδιάρθρωση

Αγωνιστική δράση δεν υπάρχει στη Φούτμπολ Λιγκ με όλες τις ομάδες να περιμένουν τη σχετική απόφαση των λοιμωξιολόγων για την επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων. Πάντως, στη Νίκη θέλουν να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, ενώ σύμφωνους τους βρίσκει η πρόθεση του υφυπουργού αθλητισμού για μία αναδιάρθρωση όπου για τη συμμετοχή των ομάδων σε επαγγελματική κατηγορία θα απαιτούνται αυστηρά κριτήρια.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα επιτραπεί στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ να κάνουν ομαδικές προπονήσεις και φυσικά πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο θα ανάψει το… πράσινο φως για τις προπονήσεις την 1η Φεβρουαρίου και προς το τέλος του μήνα θα αρχίσει και το πρωτάθλημα.
Στη Νίκη θέλουν να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και γι’ αυτό η διοίκηση φρόντισε να τελειώσει με το θέμα του γηπέδου, αφού ήλθε σε συμφωνία με τον Δήμο Βόλου για την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού σταδίου. Παράλληλα, οι άνθρωποι της ομάδας κινούνται δραστήρια και για την μεταγραφική ενίσχυσή της. Η προφορική συμφωνία με τον τερματοφύλακα Τάσο Καραγκιόζη μένει να επισημοποιηθεί, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες προσθήκες.
Από εκεί και πέρα, στη Νίκη παρακολουθούν την πρόθεση του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που είναι πιθανόν να μείνουν δύο, με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν να πρέπει να πληρούν αυστηρά κριτήρια.
Οι άνθρωποι της Νίκης έχουν πει πολλές φορές πως επιθυμούν μία τέτοια εξέλιξη, καθώς με αυτόν τον τρόπο τα πρωταθλήματα θα είναι πιο ανταγωνιστικά. Το προϊόν τους θα είναι πιο ελκυστικό και αυτό μόνο οφέλη μπορεί να φέρει.
Σε πρόσφατη ραδιοφωνική τους συνέντευξη στον Βόλος 98,6 είχαν τοποθετηθεί επ’ αυτού οι Αλέξης Παπακωνσταντίνου και Βασίλης Βενέτης. Στην ερώτηση αν πρέπει να αυστηροποιηθούν οι κανόνες για να συμμετάσχει μια ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία ο κ. Βενέτης είχε πει: «Έχοντας ζήσει την κατηγορία μπορούμε να πούμε κατηγορηματικά ότι το μετοχικό κεφάλαιο των 30.000 ευρώ δεν είναι αρκετό. Χρειάζονται τουλάχιστον 300.000 ευρώ. Τα έσοδα είναι συγκεκριμένα και τώρα με τον κορωνοϊό το μόνο έσοδο που περιμένουμε είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο, που θα είναι γύρω στις 25.000-30.000 ευρώ για κάθε ομάδα. Μιλάμε για χρήματα που πρέπει να δαπανήσει μία ΠΑΕ μόνο σε ένα μήνα».
Από την πλευρά του ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε τονίσει: «Συμφωνούμε στο να αυστηροποιηθούν οι κανόνες. Όμως και τώρα έχουμε κανόνες που δεν τηρούνται. Υπάρχει η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, καθώς και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όμως οι κανόνες τους δεν εφαρμόζονται. Οι όποιες ποινές είναι μηδαμινές. Ας ξεκινήσουμε πρώτα με την εφαρμογή των κανόνων και μετά με την αυστηροποίηση. Δεν νοείται το μετοχικό κεφάλαιο να είναι μόνο 30.000. Εξάλλου, το μετοχικό κεφάλαιο είναι τα χρήματα που βάζουν οι μέτοχοι για να επενδυθούν σε υποδομές. Αν είναι να βάζεις λεφτά μονίμως για να καλύπτεις μια χασούρα τότε είναι άνευ ουσίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το