Τοπικά

Νέο φορητό ακτινολογικό χειρουργείο στο Νοσοκομείο Βόλου

Τη διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια νέου φορητού ακτινολογικού χειρουργείου ξεκινά η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας το κονδύλι ύψους 200.000 ευρώ που προέρχεται από την αποζημίωση της εταιρείας Ζήμενς προς το ελληνικό κράτος.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός επισήμανε πως «το συνολικό ποσό που θα λάβει το υπουργείο Υγείας από την αποζημίωση της Ζήμενς, ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσό ύψους 200.000 ευρώ εγκρίθηκε από το υπουργείο για το Νοσοκομείο Βόλου. Με τα χρήματα αυτά εμείς έχουμε κάνει ήδη τον σχεδιασμό μας και σε λίγες ημέρες ξεκινάμε τη διαγωνιστική διαδικασία, προκειμένου να προμηθευτούμε ένα νέο φορητό ακτινολογικό χειρουργείο το οποίο χρειάζεται στη χειρουργική κλινική. Παρόμοιο φορητό ακτινολογικό χειρουργείο έχουμε ήδη, αλλά είναι παλιό και βγάζει διάφορα προβλήματα. Παράλληλα ξεκινήσαμε τη διαδικασία για να προμηθευτούμε και ένα επαγγελματικό πλυντήριο αξίας 60.000 ευρώ το οποίο θα καλύψει τις πολλές ανάγκες που υπάρχουν. Τα χρήματα τα εξασφαλίσαμε μετά από επαφές που είχαμε στο υπουργείο».
Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι όλα τα ζητήματα για την προμήθεια εξοπλισμών, όπως ο μαγνητικός τομογράφος, ο ακτινολογικός εξοπλισμός και ο στεφανιογράφος.
Ο κ. Δραμητινός ανέφερε πως όσον αφορά στον στεφανιογράφο ήδη βγήκε σε διακήρυξη το έργο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται και η προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το