Τοπικά

Νέες ειδικές μονάδες και τμήματα διεκδικεί το Νοσοκομείο του Βόλου

Η παρηγορητική φροντίδα έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως βασική ανάγκη στα Νοσοκομεία, όπου ομάδες πολλαπλών ειδικοτήτων παρέχουν υπηρεσίες παρηγορητικής φροντίδας σε πάσχοντες και συμβουλευτικές υπηρεσίες στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Το Νοσοκομείο διεκδικεί την έγκριση της συγκεκριμένης μονάδας και τροποποίησε τον Οργανισμό του για να υπάρξει ένταξη στο οργανόγραμμα.
Δικαίωμα στην παρηγορητική φροντίδα, έχουν όλοι οι ασθενείς, των οποίων η κύρια νόσος δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία. Άτομα με καρκίνο, ανίατα νευρολογικά νοσήματα, AIDS, νόσο Alzheimer, τελικού σταδίου καρδιακή, αναπνευστική και νεφρική ανεπάρκεια, έχουν ανάγκη παρηγορητικής φροντίδας. Σε αυτούς τους ασθενείς εκτός από τον έλεγχο του πόνου και των συνοδών συμπτωμάτων, ζωτικής σημασίας είναι η αντιμετώπιση των ψυχολογικών αναγκών τους.
Μαζί με την παρηγορητική φροντίδα διεκδικεί το Νοσοκομείο Ειδική Μονάδα Επεμβατικής Καρδιολογίας, που θα ενταχθεί στο Καρδιολογικό Τμήμα.
Το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Βόλου ενέκρινε την πρόταση του επιστημονικού συμβουλίου για την τροποποίηση του Οργανισμού, ώστε να ενταχθούν κρίσιμες μονάδες, οι οποίες απαιτούν, ωστόσο, στελέχωση.

Το Νοσοκομείο του Βόλου διεκδικεί Ειδική μονάδα Επεμβατικής Καρδιολογίας και Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου (ενταγμένη στο Καρδιολογικό Τμήμα – Μονάδα Στεφανιαίας).
Προτείνονται επιπλέον δύο θέσεις εξειδικευμένων καρδιολόγων στην Επεμβατική Καρδιολογία και επιπλέον τέσσερις νοσηλευτές και θέση προϊσταμένης στη Στεφανιαία Μονάδα – Αιμοδυναμικό εργαστήριο.
Προτείνεται επίσης επιπλέον ένας Τεχνολόγος Ακτινολογίας ΤΕ.
Δημιουργείται Τμήμα Νεώτερων Απεικονιστικών Μεθόδων που θα περιλαμβάνει αξονικό και μαγνητικό τομογράφο και προτείνονται επιπλέον δύο θέσεις ακτινολόγων – εξειδικευμένων για αξονική και μαγνητική τομογραφία. Επίσης, προτείνονται επιπλέον τρείς θέσεις νοσηλευτών και τέσσερις θέσεις Ραδιολογίας – Ακτινολογίας για τον αξονικό και τον μαγνητικό τομογράφο.
Βασική μονάδα είναι αυτή της παρηγορητικής θεραπείας (ενταγμένη στο Αναισθησιολογικό Τμήμα) με 20 κλίνες.
Προτείνονται επιπλέον 2 θέσεις παθολόγων και 2 θέσεις αναισθησιολόγων, αλλά και 13 θέσεις νοσηλευτών για πλήρη κάλυψη σε 24ωρη λειτουργία και μία θέση προϊσταμένης.
Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) απαιτεί τέσσερις κλίνες.
Προτείνονται επιπλέον 2 θέσεις εντατικολόγων, δέκα θέσεις νοσηλευτών ΠΕ/ΤΕ, ένας βοηθός θαλάμου, ένας νοσοκόμος και ένας φυσικοθεραπευτής.
Για τη Μονάδα Υπερβαρικού Οξυγόνου προτείνονται επιπλέον τρεις θέσεις παθολόγων και τέσσερις θέσεις νοσηλευτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το