Τοπικά

Αγωγές κατά του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου

Σειρά ανοιχτών δικαστικών υποθέσεων απασχολούν τον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου με αγωγές σε βάρος του από εργαζομένους και πρώην εξωτερικό συνεργάτη. Σχετική ομόφωνη απόφαση για τον διορισμό δικηγόρων, που θα χειριστούν τις υποθέσεις έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή.

Η πρώτη υπόθεση αφορά αγωγή ιδιώτη ενώπιον του Ειρηνοδικείου Βόλου κατά του Δήμου, ο οποίος αξιώνει συνολικό ποσό 20.000 ευρώ και αποφασίστηκε να την αναλάβει δικηγόρος του Βόλου, για να την αποκρούσει όταν εκδικαστεί.
Η δεύτερη αγωγή κατά του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου κατατέθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από πρώην εργαζόμενη, με την οποία αξιώνει την αναγνώριση της ακυρότητας καταγγελίας της σύμβασης εργασίας της.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να διοριστεί δικηγόρος από την Αθήνα, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών (Ειδική Διαδικασία Εργατικών – Περιουσιακών Διαφορών), σχετικά με τη δυνατότητα άσκησης ή μη ένδικων μέσων, κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία διατάσσεται η παραμονή ή επάνοδος εργαζομένων στην εργασία τους.
Να αναφερθεί ότι ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου διόρισε δικηγόρο για την άσκηση αγωγής κατά των εταιρειών «Energa Power Trading Α.Ε.», «Κέντωρ Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας Ανώνυμη Εταιρεία» (πρώην ENERGA Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.»), «Νέα Εφαρμογή Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας» και τον διακριτικό τίτλο «Hellas Power Α.Ε.» (πρώην Hellas Power Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας» και του Αριστείδη Φλώρου, για τους τόκους του κεφαλαίου (ανερχόμενος ενδεικτικά μέχρι σήμερα σε χρηματικό ποσό 4.000 ευρώ), για την ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης του Δήμου, και συνολικά για χρηματικό ποσό 8.500 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το