Κόσμος

Νέες απειλές Ερντογάν: «Στέλνουμε 5,5 εκατ. πρόσφυγες στην Ευρώπη»

O πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας την Κυριακή (08/09) στη Μαλάτεια, παραδέχθηκε πως η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον έχουν συνεχείς διαφωνίες σχετικά με την εγκαθίδρυση της σχεδιαζόμενης «ζώνης ασφαλείας».
Σημειώνεται ότι –σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας- οι κοινές περιπολίες Τουρκίας – ΗΠΑ για τη «ζώνη ασφαλείας» στη Συρία προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο και θα συνεχιστούν.

«Αν σε αυτό τον αγώνα μας δεν μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τους 3.650.000 Σύρους πρόσφυγες και άλλα 2.000.000 προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορα μας από το Ιντλίμπ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του.
Σημειώνεται ότι πάνω από 300 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, από την πλευρά του, δήλωσε την πρόθεση του να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου. «Παρά την ένταση, πρόθεσή μου είναι πάντα να συνομιλώ γιατί μόνο όταν συνομιλείς μπορείς να παρουσιάζεις τις θέσεις της πατρίδας σου ώστε να εκτονώνεις την ένταση και να βρίσκεις λύσεις», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην 84η ΔΕΘ.
Ο πρωθυπουργός μάλιστα σημείωσε ότι τα ζητήματα της έντασης με την Κυπριακή Δημοκρατία και το Προσφυγικό δεν αφορά μόνο τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας αλλά και τις σχέσεις Τουρκίας-Ευρώπης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το