Τοπικά

Νέα σύγχρονη μονάδα μεσογειακής αναιμίας στο “Αχιλλοπούλειο” – Θα καλύψει τις ανάγκες 160 ασθενών

Έναν χώρο λειτουργικό, με ανεξάρτητη πρόσβαση , ειδικό σύστημα κλιματισμού, γραφεία, εξεταστήρια, θαλάμους, άνετους και σύγχρονους χώρους παραμονής απέκτησε για τη στέγαση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας το Νοσοκομείο του Βόλου.
Ο χώρος εγκαινιάστηκε χθες από τον μητροπολίτη Δημητριάδος και θα καλύπτει τις ανάγκες 160 ασθενών, εκ των οποίων οι 70 είναι μεταγγιζόμενοι και χρειάζονται 300 μονάδες αίματος τον μήνα.
Η μονάδα υλοποιήθηκε μετά την προσφορά ανώνυμου δωρητή και δημιουργήθηκε στον δεύτερο όροφο της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Γιάννης Ντόκος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο δωρητή και στο προσωπικό του Νοσοκομείου και τους γιατρούς και με αφορμή τα εγκαίνια μίλησε για την αυταπάρνηση όλων στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας.
«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά με αφοσίωση για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών μας, όλους όσοι συνέδραμαν και συμμετείχαν στη διαμόρφωση της νέας Μονάδας. Κυρίως τους δωρητές, που στέκονται σταθερά δίπλα μας και αφουγκράζονται τις ανάγκες μας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που χωρίς τη συνεισφορά τους και τη συνεργασία τους οι μάχες αυτές θα ήταν σαφώς δυσκολότερες και όλες οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου ανεξαιρέτως που δρουν προς όφελος κάθε συλλογικής προσπάθειας που εκπληρώνουμε», δήλωσε.

Ο διευθυντής του Τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας και της Μονάδας Αιμοδοσίας Στέλιος Λαφιωνιάτης μίλησε με ενθουσιασμό για τη νέα μονάδα που θα παρέχει αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς,
«Οι ασθενείς με θαλασσαιμία σήμερα έχουν μια ζωή όπως όλοι μας. Αυτό οφείλεται στο ότι ιδρύθηκαν κάποτε οι μονάδες μεσογειακής αναιμίας, οπότε οι ασθενείς είχαν μια καλή θεραπευτική προσέγγιση και ένα νοιάξιμο από γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και Διοικήσεις Νοσοκομείων» τόνισε και έκανε έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία κ. Δέσποινα Λουκάκη, είπε συγκινημένη πως για τους ασθενείς η μονάδα είναι το δεύτερο σπίτι τους.
Ο μητροπολίτης Δημητριάδος που εγκαινίασε τη μονάδα αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των εμβολιασμών των υγειονομικών και συνεχάρη το προσωπικό.
«Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη μετάγγισης, κατά τη διάρκεια της ζωής τους και επιτέλους ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως η Μονάδα και θα μπορούν οι άνθρωποι της περιοχής μας να εξυπηρετούνται σαν να είναι στο σπίτι τους», είπε ο μητροπολίτης.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων της νέας Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας συμμετείχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Χρήστος Μπουκώρος, εκπρόσωπος της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττας Μακρή, οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Αθανάσιος Λιούπης, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Αικατερίνη Παπανάτσιου, εκπρόσωπος του βουλευτή Μαγνησίας κ. Αλέξανδρου Μεικόπουλου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου, ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας κ. Μιλτιάδης Αλεξάκης, το Προεδρείο του Συλλόγου Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, οι δωρητές-ευεργέτες του Νοσοκομείου κ. Ελένη Τσιμά σύζυγος του αείμνηστου Χαράλαμπου Τσιμά, εκπρόσωπος της εταιρείας ΔΟ.ΜΗ.ΚΑ, καθώς και οι κ.κ. Μιχάλης Βλάχος και Θωμάς Ζάχος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το