Πολιτισμός

Νέα μουσική πρόταση από τον Απόστολο Μόσιο

Το Public και το Ogdoo Music Group διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου δίσκου του Απόστολου Μόσιου «Βεγγαλικό», την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Public Βόλου (Ογλ 28 και Ι. Κονταράτου 9).
Θα υπάρξει live παρουσίαση των κομματιών του δίσκου με ακουστικό σχήμα που αποτελείται από τους Απόστολο Μόσιο (φωνή, κιθάρα) και Δημήτρη Νάσσιο (φωνή, κιθάρα).
Ο Απόστολος Μόσιος μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Σε ηλικία 18 ετών – τελειώνοντας το Λύκειο – εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές του πόλης του Βόλου για αρκετό καιρό, καθώς και σε συναυλίες. Επίσης συμμετέχει στη δημοφιλή ορχήστρα «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας», σαν τραγουδιστής και μουσικός, σε εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό (Αμερική, Κύπρος, Πορτογαλία, Τουρκία κ.α.) καθώς και στο δεύτερο δίσκο της με τίτλο «Δάκρυ Στο Γυαλί», σε παραγωγή του Γιώργου Νταλάρα. Με την «Εστουδιαντίνα» τραγουδά και παίζει κιθάρα σε συναυλίες με καθιερωμένους καλλιτέχνες. Σε ηλικία 23 ετών, κατεβαίνει στην Αθήνα και εμφανίζεται πρώτη φορά εκεί σε γνωστά μπαράκια και μουσικές σκηνές.

Το Μάιο του 2011 κυκλοφόρησε ανεξάρτητα την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μια Αρχή», της οποίας επιμελήθηκε την παραγωγή.
Το 2012 πραγματοποίησε εμφανίσεις με την «Εστουδιαντίνα» στο «Σταυρό Του Νότου», πλάι σε αξιόλογους καλλιτέχνες (Χαρούλης, Κότσιρας, Περίδης, Γλυκερία).
Μέσα στo 2014 επεκτείνεται η συνεργασία του Απόστολου Μόσιου με τη δισκογραφική εταιρεία Ogdoo Music Group, από την οποία ήδη το καλοκαίρι του 2013 κυκλοφόρησε ψηφιακά το single «Θα Τρελαθώ» σε μουσική και στίχους του ίδιου. Από την ίδια εταιρεία κυκλοφόρησε ο δίσκος «Οι Φωνές Σ’ Αυτή Την Πόλη» υπό την επιμέλεια του Γιώργου Νταλάρα, και μια πλειάδα τραγουδιστών, σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους Νίκου Αναγνωστάκη, στον οποίο και συμμετέχει με το τραγούδι «Σε Ποιο Πλατύ Ουράνό». Ταυτόχρονα, κυκλοφορεί η ζωντανή ηχογράφηση συναυλίας στην οποία τραγουδά και παίζει κιθάρα με τον Μπάμπη Τσέρτο, τον Ανδρέα Κατσιγιάννη και την Εστουδιαντίνα, καταγράφοντας για πρώτη φορά την «άλλη» του μουσική πλευρά, την οποία ήδη ζωντανά έχει εκφράσει.
Μετακομίζει μόνιμα στην Αθήνα και τον Μάιο του 2015 κυκλοφορεί το single «Να Σε Δω» σε μουσική του ίδιου και στίχους που συνυπογράφει με τον Απόστολο Τσιάρκα. Το ίδιο τραγούδι κυκλοφόρησε και σε βίντεοκλιπ, ενώ ταυτόχρονα γράφει συστηματικά μέχρι και σήμερα μουσική για παιδικές θεατρικές παραστάσεις.

Μετά από ακόμη δύο single που κυκλοφόρησαν και έτυχαν θερμής υποδοχής, καθώς και πολλές ζωντανές εμφανίσεις, πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο «Βεγγαλικό», στο οποίο συμμετέχουν δημιουργικά καταξιωμένοι συνθέτες και στιχουργοί της σύγχρονης Ελληνικής δισκογραφίας.
Επίσης, λίγο καιρό πριν, συμμετείχε στο δίσκο – βιβλίο με τίτλο «Πολιορκημένος Χρόνος», σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη, ένα σημαντικό έργο πάνω στην ποίηση του μεγάλου μας ποιητή Τίτου Πατρίκιου, τραγουδώντας ανάμεσα σε καταξιωμένους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς (Γ. Νταλάρας, Μ. Πασχαλίδης, Λ. Μαχαιρίτσας, Φ. Δεληβοριάς, Γ. Κότσιρας, Γ. Περρής).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το