Ελλάδα

Νέα γ.γ Οικονομικής Πολιτικής η 30άρα Έλενα Παπαδοπούλου -Κόρη βουλευτή

elena-papadopoulou-708

Η Έλενα Παπαδοπούλου είναι η νέα γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής. Επιλογή του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η Έλενα Παπαδοπούλου θεωρείται ως ένα από τα νέα και ανερχόμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι οικονομολόγος, με σπουδαίο βιογραφικό. Εχοντας μακρόχρονη εμπειρία σε θέματα μακροοικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, έχει παρουσιάσει μελέτες της σε διεθνή συνέδρια και υπήρξε επιμελήτρια δύο συλλογικών τόμων για το δημόσιο χρέος στην Ευρώπη. Συνεργάστηκε ως ερευνήτρια με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς», ιδιότητα με την οποία τη γνωρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συμμετέχει ως ομιλήτρια σε αρκετές κομματικές εκδηλώσεις.

Αυτό ωστόσο που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι και ουσιαστικά «διαφήμισαν» τα μέσα ενημέρωσης των Τρικάλων είναι ότι η νεαρή επιστήμονας είναι κόρη του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου.

Η Κατερίνα Παπαδοπούλου ήταν συνεργάτιδα του κ. Τσακαλώτου από την εποχή που ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και εργαζόταν στο γραφείο του ως ειδική σύμβουλος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, ενώ συμμετείχε και στα Brussels Group ως μέλος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας. Ήταν μαλιστα η μόνη γυναίκα στη συγκεκριμένη «ομάδα κρούσης» της διαπραγματευτικής ομάδας, της οποίας επικεφαλής ήταν ο νυν αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Γιώργος Χουλιαράκης.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το