Τοπικά

Νέα δωρεά 15.000 ευρώ στο Νοσοκομείο από τον ανώνυμο ευεργέτη

Η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Αχιλλοπούλειου μεταφέρεται πλήρως εκσυγχρονισμένη στην ανακατασκευασμένη πτέρυγα της ψυχιατρικής κλινικής, στον τρίτο όροφο του παλιού κτιρίου του Νοσοκομείου. Όλος ο σχεδιασμός ολοκληρώθηκε με νέα δωρεά του «άγνωστου ευεργέτη», ο οποίος έχει δωρίσει τα τελευταία τρία χρόνια στο Νοσοκομείο του Βόλου 400.000 ευρώ. Προχθές κατέθεσε και την τελευταία δωρεά ύψους 15.000 ευρώ για την απόλυτη ολοκλήρωση του έργου της μονάδας μεσογειακής αναιμίας. Η μονάδα αναβαθμίστηκε με ειδικό ιατρείο για ομάδες υψηλού κινδύνου και εντευκτήριο με βιβλιοθήκη. Απομακρύνεται από την παθολογική κλινική που αναμένεται η επέκτασή της και δεν θα υπάρχει κανένα ενδεχόμενο λοιμώξεων.

Η Μονάδα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 15 ασθενών ταυτόχρονα, ενώ οι δύο γιατροί που τη στελεχώνουν παρακολουθούν 150 αρρώστους από όλη τη Μαγνησία.
Ο νέος χώρος δεν θυμίζει νοσοκομείο, εμπνέει αισιοδοξία, είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής των ασθενών και είναι αρκετός για τη λειτουργία της μονάδας, στην οποία εργάζονται δύο γιατροί.

Ο «άγνωστος ευεργέτης», που κλείνει τον κύκλο των δωρεών στο Αχιλλοπούλειο, έχει προχωρήσει, μέχρι σήμερα στη δωρεά 11 υπερσύγχρονων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ενός πλήρως εξοπλισμένου καρδιολογικού υπερηχοτομογράφου, αναγκαίου εξοπλισμού για την έναρξη της λειτουργίας Εργαστηρίου Βηματοδότησης στο νοσοκομείο (2 πλήρες σετ χειρουργικών εργαλείων και είδη ατομικής ακτινοπροστασίας) και ενός κυτταροστατικού θαλάμου παρασκευής διαλειμμάτων για τους καρκινοπαθείς.
Επίσης δώρισε πέντε τελευταίας τεχνολογίας καρδιογράφους, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες Υγείας που παρέχονται στην Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου της πόλης.
«Ο δωρητής συνεργάζεται τα τελευταία 3 χρόνια με το Νοσοκομείο και η διοίκηση του νοσοκομείου τον ευχαριστεί πολύ για το σύνολο του έργου του. Ήταν συνεχώς παρών για να βοηθήσει σε ότι πρόβλημα προέκυπτε», δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δραμητινός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το