Τοπικά

Nέα αίθουσα ρομποτικής στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου και αισθητικές παρεμβάσεις στις αίθουσες διδασκαλίας

Στη δημιουργία αίθουσας ρομποτικής, προκειμένου η ομάδα μαθητών που δραστηριοποιείται με επιτυχία από πέρυσι να έχει τον δικό της χώρο, δημιουργήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου.
Έτσι προμηθεύτηκε δύο ολοκληρωμένα κιτ ρομποτικής, ένα drone που κινείται με προγραμματισμό και συμμετείχε για πρώτη φορά στον περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής στη Λάρισα. Το καλοκαίρι στο σχολείο διαμορφώθηκε καινούργια αίθουσα που θα φιλοξενεί την ομάδα των μαθητών που ασχολούνται με τη ρομποτική. Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο καθηγητής κ. Δημήτρης Πάτρας.
Μέσα στο καλοκαίρι όμως έγιναν και άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις.
Όπως εξηγεί ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Καραφέρης, «ως γνωστόν το 1ο Γυμνάσιο Βόλου είναι το μοναδικό σχολείο στον Νομό Μαγνησίας στο οποίο λειτουργούν αίθουσες μαθημάτων».
Αυτό ξεκίνησε το 2000 περίπου όταν επιλέχθηκε ένα σχολείο σε κάθε Νομό με κριτήριο το πλήθος και το μέγεθος των αιθουσών και των διαδρόμων και εντάχθηκε σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι υπάρχει αίθουσα μαθηματικών, αίθουσα ιστορίας, κ.λπ. Αυτό αξιοποίησε ο καθηγητής αισθητικής αγωγής κ. Δημήτρης Αϊβαλιώτης και η ομάδα των μαθητών του και ζωγραφίζουν σε κάθε αίθουσα αντίστοιχες παραστάσεις. Φέτος έκαναν παρέμβαση στην αίθουσα φυσικών επιστημών «Δημόκριτος» πραγματοποιώντας επιστημονικές παραστάσεις.

Η σκάλα της προπαίδειας
Στα σκαλοπάτια της κεντρικής σκάλας αποτυπώθηκε η προπαίδεια, διακοσμώντας τον χώρο του σχολείου, αλλά και βοηθώντας έτσι τους μαθητές να την αποτυπώσουν στη μνήμη τους.
Όπως δήλωσε ο κ. Καραφέρης, «η ιδέα ήρθε από άλλα σχολεία της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού όπως επίσης και η γιγάντια οθόνη ανακοινώσεων που διατηρεί το σχολείο, αλλά και άλλες παρόμοιες καινοτομίες που έχουν εκπαιδευτικό σκοπό.
Ακόμη στο σχολείο άλλαξαν όνομα οι αίθουσες διδασκαλίας. Έτσι για παράδειγμα η 5η αίθουσα φιλολογικών μαθημάτων θα ονομάζεται πλέον αίθουσα διδασκαλίας «Αριστοτέλης».
Όπως επισημάνθηκε από το σχολείο, «αυτό επιτεύχθηκε μετά από δημοκρατικό διάλογο στην εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Βόλου. Η υλοποίηση του project επιτεύχθηκε, επειδή οι αίθουσες διδασκαλίας στο σχολείο είναι αίθουσες μαθημάτων και όχι αίθουσες τμημάτων. Για τον σκοπό αυτό έξω από κάθε αίθουσα διδασκαλίας έχουν επικολληθεί όμορφες πινακίδες με το όνομα της αίθουσας, όπως για παράδειγμα Πλάτων, τη φωτογραφία του, καθώς και λίγα λόγια για το έργο του καθενός».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το