Τοπικά

Από την Ουρουγουάη στο 3ο Γυμνάσιο για τη δημιουργία δημόσιας τοιχογραφίας

Από την Ουρουγουάη στον Βόλο και στο 3ο Γυμνάσιο για τη δημιουργία δημόσιας τοιχογραφίας. Ο 37χρονος Νίκολας Σάντσεζ είναι ένας καλλιτέχνης του κόσμου που με τις πινελιές του στις επιφάνειες κτιρίων προχωρεί σε διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργίες που κεντρίζουν τα βλέμματα.
Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε να φιλοτεχνεί στη μία από τις προσόψεις του διδακτηρίου του 3ου Γυμνασίου, αυτής που βλέπει προς τη μεριά επί της Λόρδου Βύρωνος, την εικόνα του Κενταύρου.


«Από τη λήξη της περασμένης σχολικής χρονιάς απευθυνθήκαμε σε συνεργασία με τον καθηγητή τεχνολογίας κ. Ευάγγελο Παρασκευά και την καθηγήτρια εικαστικών την κ. Νεκταρία Γιακμογλίδου στην Urban act, η οποία είναι πολύ γνωστή για την καλλιτεχνική της δράση, ώστε να ενταχθεί και το σχολείο μας σε ένα πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών. Και μέσω της Urban act ήρθε στο σχολείο μας ο κ. Νίκολας Σάντσεζ με από την Ουρουγουάη, για να κάνει την τοιχογραφία. Ο Κένταυρος συμβολίζει το Πήλιο, παράλληλα, όμως είναι και το σύμβολο της γνώσης. Με αυτή την πρωτοβουλία θέλουμε να κάνουμε το σχολείο μας ακόμη πιο ελκυστικό στους μαθητές και τους γονείς. Επίσης θα προχωρήσουμε και σε άλλες αισθητικές παρεμβάσεις στον χώρο του διδακτηρίου».

 

Ο Ουρουγουανός καλλιτέχνης τοίχου άρχισε πριν μερικές ημέρες να δημιουργεί στη μεγάλη επιφάνεια του 3ου Γυμνασίου και αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.
Στο διδακτήριο έχει τοποθετηθεί μια μεγάλη σκαλωσιά και ο καλλιτέχνης ανεβαίνει στην κορυφή της για να κάνει το έργο του.
Ο ίδιος δήλωσε χαρούμενος που έχει αναλάβει τη δημόσια τοιχογραφία με στόχο να δημιουργήσει τον Κένταυρο. «Η τέχνη στο σχολείο, όπου οι μαθητές διδάσκονται, είναι κάτι πολύ όμορφο» τόνισε ο Νίκολας, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από τη νέα του προσπάθεια.

 

Στην Ελλάδα έχει εργαστεί ακόμη μια φορά, πριν έναν χρόνο στην Αθήνα. Στον Βόλο ήρθε πριν μερικές μέρες έχοντας για πέντε μήνες ταξιδέψει σε διάφορες χώρες για να εργαστεί, όπως στον Καναδά, σε άλλες χώρες της Ευρώπης και την Κίνα, ενώ θα ακολουθήσει η Ισπανία, η Ρουμανία, το Ισραήλ και η Αφρική. Μετά θα επιστρέψει στο σπίτι του στην Ουρουγουάη.
Ερωτηθείς πώς βλέπουν οι κάτοικοι της μακρινής Ουρουγουάης την Ελλάδα, απάντησε πως οι κάτοικοι αγαπούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά θέλουν να μάθουν περισσότερα πράγματα.
Από την πλευρά της η κ. Γιακμογλίδου επισήμανε πως μόλις ολοκληρωθεί η τοιχογραφία με τον Κένταυρο θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις από την ομάδα του σχολείου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το