Αθλητισμός

«Ναι» στην παρουσία γιατρών- Αποφάσισαν τα σωματεία της ΕΠΣΘ στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση

«Ναι» στην υποχρεωτική παρουσία γιατρών ή νοσηλευτών στους αγώνες είπαν τα σωματεία της ΕΠΣ Θεσσαλίας στην χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης στο Βόλο. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2017, με τους παράγοντες να αναγνωρίζουν το λάθος που έκαναν στην αντίστοιχη Γ.Σ. του 2013 όταν στο ίδιο ερώτημα είχαν ψηφίσει αρνητικά.

Σημαντικά θέματα είχαν να συζητήσουν οι εκπρόσωποι των σωματείων στην έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία επικράτησε σύμπνοια. Είναι χαρακτηριστικό το ότι όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες, κάτι που συνιστά επιτυχία για τη διοίκηση του Περικλή Λασκαράκη και των συνεργατών του.
Αρχικά εκλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Κουτσιμπός ως γραμματέας της συνέλευσης και έγινε η επικύρωση των πληρεξούσιων αντιπροσώπων που ήταν οι εξής: Σίμος (Αγία Άννα), Βούλγαρης (Α.Ε. Διμηνίου), Μαλακασιώτης (Αγία Παρασκευή), Φώτης (Αίας), Βαλκανιώτης (Αγροτικός), Παπουτσής (Αγχίαλος), Σπανομήτρος (Άρης), Περπερίδης (Γ.Σ. Αλμυρού), Βαρδάκης (Α.Ε. 2002), Δημόπουλος (Άθλος), Γούργος (Απόλλων Καν.), Κουτσιμπός (Αργοναύτες), Τόλιος (Αχιλλέας), Μαγαλιός (Βόλος 2004), Μηλιώνης (Δήμητρα), Πρασσάς, αναπλ. Νταόπουλος (Διαγόρας), Βολιώτης (Δύναμις), Σαμαράς (Λεχώνια), Γαρμπής (Εθνικός), Περκουλίδης (Ερμής), Κρικελάς, αναπλ. Εμμανουήλ (Ηρακλής Β.), Αλιάτης (Θησέας), Γεωργαλής (Ιάσων Α.Μ.), Μάνος (Μακρινίτσα), Γαρυφαλογιάννης (Μικροθήβες), Ακτσιαλής (Ν.Α. Νίκης), Σανίδας (Νίκη), Μασούρας (Ολυμπιακός Β.), Τάσιου (Πανιώνιος), Μπαρμπαγεωργόπουλος (Πηλέας), Παπαδογιάννης (Πρωτεσίλαος), Μπατζιάκας, αναπλ. Καρασμάνογλου (Ρήγας Φεραίος), Μιτζέλος (Σκιάθος), Καθηνιώτης (Σκόπελος), Σκαφίδας (Τοξότης), Κανταρτζής (Μαγνησιακός), Καρτσάνας (Ακρόπολη), Μπάιμπας (Άνθιμος Γαζής). Συνολικά εκπροσωπήθηκαν 38 από τα 46 σωματεία που είχαν το δικαίωμα.
Ακολούθησε με συνοπτικές διαδικασίες η επικύρωση των πρακτικών της γενικής συνελεύσεως ΕΠΣΘ της 27/4/2016, ενώ ομόφωνα έγινε και η έγκριση του προϋπολογισμού για το 2017. Πάντως, τα σημαντικότερα ζητήματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν τα δύο τελευταία

«Βραχνάς» από
το παρελθόν
Το πρώτο είχε να κάνει με την απόφαση για αποπληρωμή οφειλών της ΕΠΣΘ προς την ασφαλιστική εταιρεία «La Vie». Ο κ. Λασκαράκης εξήγησε πως έχει η υπόθεση που ξεκινά από το 2004: «Στις 20 Σεπτεμβρίου μου επιδόθηκαν δύο δικαστικές αποφάσεις από το Πρωτοδικείο και από το Εφετείο Αθηνών που αφορούν οφειλή της Ένωσης στην ασφαλιστική εταιρεία «La Vie» που προέκυψε από ένα ομαδικό συμβόλαιο που υπογράφτηκε το 2004 από τη διοίκηση Παπαγιάννη. Μάλιστα η ασφαλιστική κάλυψη δόθηκε σε 15-20 ποδοσφαιριστές όταν χρειάστηκε. Το μικτό ασφάλιστρο ήταν 44.870 ευρώ, αλλά η τότε διοίκηση έδωσε μόνο την προκαταβολή των 1.000 ευρώ. Η «La Vie» κατέθεσε αγωγή που μετά από αναβολές εκδικάστηκε το 2009 και δικαιώθηκε. Η ΕΠΣΘ έκανε έφεση που το 2013 απορρίφθηκε. Έτσι, πρέπει να δώσουμε 43.870 ευρώ, αφού μόνο τα 1.000 είχαν δοθεί, συν άλλα 46.231 ευρώ σε τόκους και κάποια μικρότερα ποσά, φτάνοντας στα 94.437 ευρώ».
Ο κ. Ακτσιαλής που διετέλεσε μέλος της διοίκησης Μπατζιάκα ανέφερε ότι το θέμα το άφησαν διότι είχαν τη διαβεβαίωση από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γκαγκάτση και τον συνεργάτη του κ. Οικονομίδη, ότι το θέμα θα το επιλύσει η Ομοσπονδία. Επίσης τόνισε ότι η «La Vie» βρίσκεται πλέον σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Ο κ. Λασκαράκης συμφώνησε στο τελευταίο, αλλά επεσήμανε πως παραμένει υπαρκτή εταιρεία που θέλει τα χρήματά της. Αποκάλυψε ακόμη ότι βρίσκεται σε επαφή με τον εκπρόσωπό της, δικηγόρο Αθηνών κ. Κόντη, προκειμένου να επέλθει κάποιος συμβιβασμός και ζήτησε τις προτάσεις των σωματείων πάνω σε αυτό το σημαντικό ζήτημα, αφού απειλείται να βγει σε πλειστηριασμό το ιδιόκτητο κτήριο που στεγάζει τα γραφεία της ΕΠΣΘ από το 1992.
Ακούστηκαν διάφορες απόψεις με τον κ. Καρταπάνη να τονίζει ότι πρέπει η ΕΠΣΘ να επιδιώξει να κερδίσει χρόνο πριν κάνει οτιδήποτε, τους κ.κ. Παπουτσή και Γαρυφαλογιάννη να κάνουν λόγο για αποπληρωμή σε δόσεις, τον κ. Μαλακασιώτη να θεωρεί ότι πρέπει να ζητηθεί βοήθεια από την ΕΠΟ. Τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα όπου τα έσοδα θα δοθούν για την αποπληρωμή του χρέους πρότεινε ο κ. Μπαρμπαγεωργόπουλος. Μαζί του συμφώνησε ο κ. Γαρμπής που ανέφερε ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί η ΕΠΣΘ τις μελλοντικές εκλογές της ΕΠΟ. Μάλιστα είπε χαριτολογώντας: «Ορίστε με να ψηφίσω στις εκλογές της ΕΠΟ και θα σας φέρω 1.000.000 ευρώ». Επίσης, ο κ. Καρασμάνογλου πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά η ΕΠΣΘ κατά της διοίκησης του κ. Παπαγιάννη που δημιούργησε το χρέος.
Από την πλευρά του ο κ. Λασκαράκης υποσχέθηκε ότι θα κάνει όλα όσα πρότειναν οι εκπρόσωποι των σωματείων προκειμένου να βρεθεί η πλέον ανώδυνη λύση και να μη χρειαστεί να βγει στο… σφυρί η ιδιοκτησία της ΕΠΣΘ.

Το ζήτημα των
γιατρών στα γήπεδα
Το τελευταίο θέμα είχε να κάνει με την υποχρεωτική ή όχι παρουσία γιατρών στα γήπεδα. Αρχικά ο κ. Λασκαράκης είπε: «Στη γενική συνέλευση της 31/8/2013 και στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά γιατρός σε αγώνα 30 σωματεία ψήφισαν «όχι», πέντε «παρών» και μόνο ένα «ναι» (σ.σ. ήταν ο Αετός Κερασιάς).
Μία απόφαση Γ.Σ. δεσμεύει το εκάστοτε Δ.Σ. και γι’ αυτό επαναφέρω το θέμα διότι κάποιοι μέμφονται την τωρινή διοίκηση. Εδώ θέλω να σημειώσω ότι η Ένωση έχει έλθει σε επαφή με τον Ιατρικό Σύλλογο. Δεν πήραμε γραπτή απάντηση, αλλά προφορικά μας είπαν ότι για κάθε ματς θέλουν 50 ευρώ, ποσό που θεωρώ υπερβολικό. Έχουμε απευθυνθεί και σε νοσηλευτές που δείχνουν να ενδιαφέρονται. Εξάλλου, όταν λέμε «γιατρός αγώνα» εννοούμε κάποιον που έχει πιστοποίηση για να προσφέρει πρώτες βοήθειες».
Στη συνέχεια είχαμε τις κάτωθι παρεμβάσεις από παράγοντες:
Καρταπάνης: «Συμφωνούμε με την παρουσία των γιατρών, αλλά πρέπει να μειωθούν τα έξοδα διαιτησίας για να μπορούμε να τον πληρώσουμε».
Μιτζέλος: «Εμείς ως Α.Ο. Σκιάθου είχαμε πρόσφατα τον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή μας Σταμέλου στον αγώνα που δώσαμε στη Σούρπη. Φανταστείτε ότι τον είχαμε στο αυτοκίνητο για 1,5 ώρα περίπου μέχρι να φτάσουμε στον Βόλο και σφάδαζε από τους πόνους. Εύχομαι να μην το ξαναπεράσει άλλος αυτό. Ας το δούμε ανθρώπινα και να πούμε «ναι» στους γιατρούς».
Γαρυφαλογιάννης: «Συμφωνούμε στην παρουσία γιατρών, αλλά κάποιος πρέπει να διαφυλάξει αυτή την υποχρέωση. Τι θα γίνει αν δεν έλθει μια μέρα και μας… κρεμάσει;».
Παπουτσής: «Προτείνω να ανεβάσουμε κατά 20 ευρώ το εξοδολόγιο διαιτησίας και με αυτά να πληρώνεται νοσηλευτής, ώστε αν δεν έλθει να μη φταίει το σωματείο».
Σίμος: «Με την παρουσία γιατρών έχουν σωθεί ζωές. Είναι ευθύνη μας να έχουμε γιατρό στα παιχνίδια».
Γούργος: «Οι ομάδες από τον Βόλο είναι εύκολο να βρουν γιατρό ή νοσηλευτή. Εμείς στα Κανάλια ή σε άλλα χωριά δυσκολευόμαστε. Ας μεριμνήσει η ΕΠΣΘ για το θέμα και ας έρχονται από τον Βόλο στα χωριά μας μαζί με τους διαιτητές».
Καθηνιώτης: «Είναι κρίμα να έχουμε ανάγκη να προσλάβουμε προπονητή και όχι γιατρό. Ας μη φτάσουμε στο σημείο να μείνει κανένας ποδοσφαιριστής στον τόπο».
Μπάιμπας: «Είναι απαραίτητη η παρουσία γιατρών και όχι απλά νοσοκόμων. Όμως επειδή μπορεί κάποια φορά να απουσιάσει ο γιατρός για κάποιο έκτακτο περιστατικό προτείνω να μην υπάρχει μηδενισμός στο γηπεδούχο σωματείο, αλλά κάποιο πρόστιμο π.χ. των 100 ευρώ. Αν επαναληφθεί το πρόστιμο να γίνει 300 ευρώ και εφόσον υπάρξει και τρίτη φόρα, μόνο τότε να μηδενιστεί».
Γαρμπής: «Να πέσει το εξοδολόγιο της διαιτησίας προκειμένου να περισσεύουν χρήματα για γιατρούς».
Αλιάτης: «Το 2013 είχα ψηφίσει «όχι» και το έχω μετανιώσει. Προτείνω να μπει υποχρεωτικά γιατρός πιλοτικά στην Α’ κατηγορία».
Ντελόπουλος: «Είναι αδιανόητο για 30-40 ευρώ να μην έχουμε γιατρούς στα γήπεδα».
Καρασμάνογλου: «Εμείς στον Ρήγα ως ομάδα Γ’ Εθνικής είμαστε υποχρεωμένοι βάσει ΚΑΠ να έχουμε γιατρό. Η ΕΠΣΘ θα μπορούσε να απευθυνθεί σε κάποια εθελοντική ομάδα αφού τα μέλη της έχουν πιστοποιητικό παροχής πρώτων βοηθειών».
Παπαδογιάννης: «Λέμε «ναι» στους γιατρούς, αλλά να τους ορίζει η ΕΠΣΘ για να μην υπάρχει ο κίνδυνος του μηδενισμού».
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε όλοι είπαν «ναι» στην υποχρεωτική παρουσία γιατρών, με τον κ. Βαλκανιώτη να εκφράζει τη διαφωνία ως προς το να βρίσκονται γιατροί στα γήπεδα και όχι νοσηλευτές. Όπως αποφασίστηκε αυτό θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2017. Στον χρόνο που απομένει η ΕΠΣΘ θα κάνει τρεις προτάσεις στα σωματεία ως προς τις ποινές που θα υπάρχουν αν δεν υπάρχει γιατρός στο γήπεδο. Θα προκριθεί η πρόταση που θα συγκεντρώσει περισσότερες προτιμήσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το