Τοπικά

Ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Τρεις πολυσύχναστες παραλίες περιλαμβάνει η μελέτη παροχής υπηρεσιών για τη ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για το 2023, η οποία εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή. Από το σύνολο των ακτών του Δήμου ορισμένες χαρακτηρίζονται ως πολυσύχναστες και υποδέχονται λουόμενους, κατοίκους και επισκέπτες τη περιοχής. Ο Δήμος προτίθεται να αναθέσει σε ανάδοχο και συγκεκριμένα σε νομίμως λειτουργούσα ναυαγοσωστική σχολή την τήρηση των υποχρεώσεων που θα αφορούν στην ασφάλεια των λουόμενων για την επόμενη κολυμβητική περίοδο που αρχίζει 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου.
Οι παραλίες του Δήμου που χαρακτηρίζονται ως πολυσύχναστες είναι η παραλία «Αγ. Ιωάννη», η παραλία «Παπά Νερό» και η παραλία «Χορευτού» από το ρέμα «Κασσαβέτη» και νότια. Οι δύο, αυτοί στο Παπά Νερό και στο Χορευτό απαιτούν δύο βάθρα. Επίσης, ο ανάδοχος υποχρεούται να ορίσει υπεύθυνους ακτών για τις παραλίες «Αγ. Σαράντα» και «Μυλοπόταμος» οι οποίες είναι απότομες και παρουσιάζουν υψηλό κυματισμό. Οι υπεύθυνοι ακτών θα φέρουν τον απαιτούμενο φαρμακευτικό εξοπλισμό και θα τηρούν το ωράριο της ναυαγοσωστικής κάλυψης σύμφωνα με τη νομοθεσία, δηλαδή 10.00 -18.00.
Ο συνολικός προϋπολογισμός για τις υπηρεσίες ναυαγοσωστικής κάλυψης ανέρχεται στο ποσό των 201.996 ευρώ και θα ανατεθούν σε σχολή ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης μετά από διαγωνισμό.

Όπως αναφέρεται στην τεχνική περιγραφή, ο κάθε ναυαγοσώστης πρέπει να φέρει τον εξοπλισμό όπως αδιάβροχο φακό, κιάλια μεγέθυνσης, ναυαγοσωστικό σωσίβιο, σανίδα διάσωσης, σωστικό σωλήνα, φορητό φαρμακείο, πτυσσόμενο φορείο και σανίδα ακινητοποίησης επιπλέουσα, ένδυμα κολύμβησης χρώματος πορτοκαλί στο οποίο θα αναγράφεται η ένδειξη ναυαγοσώστης -lifequard κ.ά. Αναφορικά με τον ελάχιστο μηχανοκίνητο εξοπλισμό, ο ανάδοχος πρέπει να διαθέτει ανά ναυαγοσώστη ένα μηχανοκίνητο, επαγγελματικό σκάφος, μήκους τουλάχιστον 3,3 μέτρων και ιπποδύναμης τουλάχιστον έξι μέτρων με τα προβλεπόμενα εφόδια. Στο σκάφος πρέπει να υπάρχει ένδειξη Σωστικό Σκάφος. Ειδικά για τις παραλίες Χορευτό και Παπά Νερό, στις οποίες θα απαιτηθούν δύο βάθρα, για τον ένα εκ των δύο ναυαγοσωστών, οφείλουν να διαθέτουν επιπλέον ένα επαγγελματικό σκάφος -θαλάσσιο μοτοποδήλατο,

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το