Τοπικά

«Ναι» στην οικογένεια της Καρολάιν για την ανατροφή της μικρής Λυδίας – Η Αλόννησος αποτελεί το κατάλληλο περιβάλλον

Θετική για την πλευρά της οικογένειας της αδικοχαμένης Καρολάιν είναι η έκθεση των κοινωνικών υπηρεσιών, που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θεωρούν πως η Αλόννησος αποτελεί το κατάλληλο περιβάλλον για την ανατροφή της μικρής Λυδίας.
Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, ο Βολιώτης συνήγορος της οικογένειας Θανάσης Χαρμάνης χθες βρέθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, καταθέτοντας αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθήνας για την απόδοση της αποκλειστικής επιμέλειας του κοριτσιού στην οικογένεια της δολοφονηθείσης 20χρονης. Έκανε λόγο για μια πολύ θετική εξέλιξη στη διαδικασία που λαμβάνει χώρα για την απόδοση της επιμέλειας του παιδιού, καθώς οι εκθέσεις των αρμόδιων υπηρεσιών θεωρούν πως η οικογένεια πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αναλάβει την ευθύνη της ανατροφής της Λυδίας. Γι’ αυτόν τον λόγο κατέθεσε αίτημα να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν, διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον, καθώς, όπως είπε, στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, ενώ στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του. Ο γνωστός δικηγόρος δήλωσε συγκλονισμένος από την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού, αφού όπως υπογράμμισε, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως παρόλο που η Λυδία είναι νεογνό, μπορεί στο μυαλό της να «αποθηκεύσει» σκηνές βίας…
«Λένε οι ειδικοί ότι το βρέφος από 6 μηνών έχει προσλαμβάνουσες παραστάσεις βίας στο υποσυνείδητό του. Αποθηκευμένες εμπειρίες βίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρμάνης. Σύμφωνα με τον Βολιώτη ποινικολόγο, μέχρι πρότινος οι δύο οικογένειες είχαν επαφή συνομιλώντας σε πολύ καλό κλίμα. Η απόφαση της Εισαγγελίας για την ανάθεση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας αναμένεται σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Η επιμέλεια της μικρής Λυδίας
Και, ενώ η ανάκριση μόλις έχει αρχίσει, μετά την προσωρινή κράτηση του δράστη, η Δικαιοσύνη ήδη έχει επιληφθεί σε ένα πολύ σοβαρό θέμα, απότοκος του στυγερού εγκλήματος, θέμα που αφορά στην τύχη για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, που προς το παρόν βρίσκεται με τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Η Εισαγγελία Ανηλίκων ήδη έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες, ενώ η πλευρά της τραγικής μητέρας της άτυχης 20χρονης έχει διαμηνύσει μέσω του δικηγόρου της οικογένειας, ότι επιθυμούν να αναλάβουν την επιμέλεια της μικρής, ενώ το θετικό είναι πως οι δύο οικογένειες, δράστη και θύματος, βρίσκονται σε επικοινωνία για το καλό του παιδιού. Πάντως, την οριστική απόφαση θα λάβει το δικαστήριο, το οποίο μπορεί να αποφασίσει και για το αν το παιδάκι θα μπορεί να το βλέπει ο πατέρας του στη φυλακή, κάτι που θα κριθεί με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του ανηλίκου, που ξεκινάει τη ζωή του με μια μεγάλη καταστροφή.
Την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας διεκδικεί με αίτησή της η μητέρα της 20χρονης Καρολάιν, ενώ και οι γονείς του προφυλακισμένου πιλότου ζητούν την από κοινού επιμέλεια του παιδιού με τους γονείς της κοπέλας.

Nα ασκήσουν από κοινού την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, μαζί με τους γονείς της Καρολάιν, ζητούν οι γονείς του 32χρονου προφυλακιστέου πιλότου, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία της συζύγου του στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα ο δικηγόρος Γιάννης Κώτσος, οι οικογένειες θύτη και θύματος έχουν «καθημερινή επικοινωνία, επαφή και άριστη σχέση και συνεργασία με τους γονείς της αειμνήστου Καρολάιν», με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με την αίτηση η οικογένεια ζητεί να κατανεμηθεί ο χρόνος ως προς την άσκηση της επιμέλειας του παιδιού, το οποίο θα μπορεί να διαμένει από Οκτώβριο έως Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του 32χρονου και το υπόλοιπο της χρονιάς με την οικογένεια της Καρολάιν στην Αλόννησο.

Καταιγισμός ερωτήσεων από ανακριτή και εισαγγελέα
Δεν υπήρξε πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν που να μην αποτέλεσε αντικείμενο ερωτήσεων από ανακριτή και εισαγγελέα κατά την πολύωρη απολογία του καθ’ ομολογίαν δράστη και συζύγου του θύματος Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανακριτής και εισαγγελέας υπέβαλαν καταιγισμό ερωτήσεων, προκειμένου να καταλήξουν στο τι πραγματικά συνέβη και πώς ο 32χρονος πιλότος έφθασε στο στυγερό έγκλημα. Οι ερωτήσεις του ανακριτή που έχουν αποτυπωθεί στην πολυσέλιδη απολογία του κατηγορουμένου, στρέφονται σε κάθε κατεύθυνση και κυρίως στην αναζήτηση των κρίσιμων στοιχείων που τελικώς συνηγορούν στη δικαστική απόφαση ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έγινε από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από πλευράς δράστη. Το γεγονός, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ότι ο Αναγνωστόπουλος δεν έκανε απολύτως τίποτα όταν κατάλαβε ότι η άτυχη 20χρονη δεν ανέπνεε, ούτε προσπάθησε έστω και ανεπιτυχώς να τη βοηθήσει, έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα μαζί με πολλά άλλα επιβαρυντικά στοιχεία, ότι ήταν αποφασισμένος να τη σκοτώσει.

Άλλωστε, καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του που κράτησε περί τις οκτώ ώρες, ο καθ’ ομολογίαν δράστης επιχείρησε πολλές φορές να πείσει – χωρίς επιτυχία, όπως ήταν φυσικό – πως ό,τι έκανε, το έκανε σε βρασμό ψυχής από την ταραχή και τον θυμό που είχε προκληθεί από τον καβγά που προηγήθηκε της στυγερής δολοφονίας. Όμως δεν μπόρεσε να δώσει πειστική, έστω και με τη δική του λογική, απάντηση γιατί αμέσως μετά τον φόνο της 20χρονης θανάτωσε τον σκύλο της οικογένειας, ενώ πήρε το κοιμισμένο παιδάκι από την κούνια και το τοποθέτησε δίπλα στο άψυχο κορμί της νεκρής μητέρας του.

Ειδικά επέμεινε η ανάκριση στο κρίσιμο θέμα που σχετίζεται άμεσα με το εκ προμελέτης έγκλημα, πότε αφαιρέθηκε η κάρτα από την κάμερα που βρισκόταν μέσα στο σαλόνι του σπιτιού, αν δηλαδή η αφαίρεση έγινε πριν από τον φόνο ή μετά. Καθώς το κρίσιμο αυτό θέμα ακόμα δεν έχει λάβει οριστική απάντηση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, η ανάκριση επέμεινε στη διερεύνησή του, ενώ ο ίδιος ο δράστης διά της υπεράσπισής του (Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης) υπέβαλε αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Παράλληλα, υποβλήθηκε και αίτημα από τον κατηγορούμενο να εξεταστούν άτομα του περιβάλλοντός του αλλά και από το περιβάλλον του θύματος, προκειμένου να καταθέσουν για τη σχέση του ζευγαριού. Ο ανακριτής εξετάζει ήδη τα αιτήματα, κυρίως εκείνο για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να ξεκαθαριστεί με ακρίβεια πότε η κάρτα μνήμης αφαιρέθηκε από την κάμερα.

Έκθεση για όσα «θυμάται» η μικρή Λυδία από τη μεζονέτα
Για το τι θα θυμάται η μικρή Λυδία από τη μοιραία νύχτα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών μίλησε στο LIVE NEWS η ψυχίατρος και ψυχοθεραπεύτρια Άλκηστη Ηγουμενάκη. Η ίδια αναφέρθηκε στη μετα-ανάλυση, εξηγώντας πως αφορά δύσκολες και μακροχρόνιες εργασίες στις οποίες πρέπει οι ψυχολόγοι να δουν πώς εξελίχτηκαν οι άνθρωποι μετά από χρόνια.
«Υποσυνείδητα έχει αποθηκεύσει εμπειρίες που μπορεί να το οδηγήσει μετέπειτα σε προβλήματα, όπως στρες. Υποσυνείδητα αποθηκεύεται κάτι που δημιουργεί άγχος, φόβο και το βλέπουμε ότι εμφανίζεται αργότερα».
Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι, αλλά σύμφωνα με τις μετα-αναλύσεις τα παιδιά αυτά έχουν ευαισθησία στο πως αντιδρούν στο στρες, αγχωτικές διαταραχές και καταθλίψεις» είπε .
Επιπλέον, τόνισε πως έρευνες έχουν δείξει πως τα έμβρυα γυναικών που έχουν υποστεί βία έχουν καταγράψει αυτά τα περιστατικά στο υποσυνείδητό τους.

Έμφαση στα κινητά συζυγοκτόνου και θύματος
Oι αρχές αυτή τη στιγμή έχουν στρέψει την προσοχή τους στα κινητά τηλέφωνα του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου και της Καρολάιν, διερευνώντας την ψηφιακή τους δραστηριότητα.
Από τα μέχρι στιγμής ευρήματα προκύπτει ότι το ζευγάρι αντάλλαξε πάρα πολλά μηνύματα εν μέσω της διαμάχης που είχαν το βράδυ του εγκλήματος. Στο ιστορικό αναζήτησης της Καρολάιν εντοπίστηκαν τρεις περιηγήσεις για εύρεση δωματίου ξενοδοχείου. Από την εξέταση του κινητού του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου φάνηκε πως έβλεπε μερικά χιουμοριστικά βιντεάκια.
Η ψηφιακή διερεύνηση των τηλεφώνων δεν έχει προς το παρόν ολοκληρωθεί και στην περίπτωση που προκύψει κάτι σημαντικό θα ενημερωθούν οι εισαγγελικοί λειτουργοί και κυρίως ο ανακριτής.
Τέλος, άγνωστο παραμένει το πότε αφαίρεσε ο Μπάμπης την κάρτα μνήμης από την κάμερα ασφαλείας. Γίνεται σχετική προσπάθεια από τις αρχές αλλά είναι μια δύσκολη διαδικασία και για την ώρα οι πιθανότητες να ξεκαθαριστεί αυτό το ζήτημα είναι μικρές.

Νέες υποψίες για την ύπαρξη συνεργού
Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας της Καρολάιν μέσα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, τόσο για τον τρόπο που έδρασε ο συζυγοκτόνος και τα κίνητρα, όσο και για το αν υπήρξε εμπλοκή τρίτου προσώπου στο στυγερό έγκλημα.
Οι Αρχές εξετάζουν κάθε στοιχείο ώστε να καταλήξουν αν κρύβεται και κάτι άλλο πίσω από την υπόθεση ανθρωποκτονίας, κάτι που αφήνει να εννοηθεί σε δημόσιες παρεμβάσεις του ο ταξίαρχος εν αποστρατεία και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος.
Νέες διαστάσεις στις έρευνες έχει δώσει και ένα στοιχείο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Κατερινόπουλος και το οποίο αφορά σε ένα ταξίδι στην Κρήτη για την ενοικίαση ενός σπιτιού σε περιοχή του νησιού.
«Ποιος από το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στην Κρήτη, κοντά στις 10 Απρίλη και είδε σπίτι για να ενοικιάσει στη Σούδα και για ποιον λόγο; Είναι κάτι αυτό, πιστεύω θα το ψάξουν αυτό οι Αρχές. Είναι πληροφορία πάρα πολύ καλή, βεβαίως μπορούν να βρουν και το πρόσωπο που νοίκιαζε τα σπίτια και να τους δώσει κατάθεση», είχε αναρωτηθεί με νόημα στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «OnTime», στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Σούδα, στις 10 Απριλίου πήγε η Καρολάιν με συνάδελφο του συζύγου της με σκοπό τη μίσθωση μιας οικίας, άγνωστο για ποιους λόγους και γιατί στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο κ. Κατερινόπουλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει ανοιχτά τις υποψίες του για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, προέβη σε νέες αποκαλύψεις για το σπίτι στη Σούδα και για το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργού στην κυπριακή εκπομπή «Πρωτοσέλιδο».
«Κάποιος από το ζευγάρι με κάποιο άλλο πρόσωπο πήγαν να νοικιάσουν ένα σπίτι, αυτό είναι ως πληροφορία που θα τη χρησιμοποιήσουν, ίσως υπάρχουν πληροφορίες στο σπίτι ίσως και όχι», σχολίασε όλο νόημα.
Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του συζυγοκτόνου περί βρασμού ψυχής, ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. εν αποστρατεία υπογραμμίζει ότι: «είναι φανερό ότι υπήρχε προμελέτη» και πώς «στόχος του είναι να προβάλει τους δικούς του ισχυρισμούς για να μετριάσει την ποινή που αργότερα θα του επιβληθεί από το Δικαστήριο».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το