Τοπικά

Να αποσυμφορηθεί άμεσα το σχολικό συγκρότημα στο Φυτόκο ζητούν οι σύλλογοι διδασκόντων 

Την αποσυμφόρηση του σχολικού συγκροτήματος Νεάπολης λόγω του συνωστισμού πολλών μαθητών σε συνθήκες πανδημίας ζητούν το 1ο και 4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας μετά από αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων τους.
Μάλιστα την εισήγησή τους την υπέβαλαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και προτείνουν τη μετεγκατάσταση των τμημάτων ειδικοτήτων του ΙΕΚ Βόλου που διδάσκονται θεωρητικά μαθήματα σε όμορο σχολικό συγκρότημα το οποίο λειτουργεί μόνο με πρωινή βάρδια.
Οι διευθυντές του 1ου ΕΠΑΛ του 4ου ΕΠΑΛ και 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Nέας Ιωνίας κ.κ. Κόκκινος Δημήτρης, Ταχούλας Στέργιος και Μπερέτας Ιωάννης αντίστοιχα, αναφέρουν στην επιστολή τους πως «στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου λειτουργούν τρεις σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, με 500 μαθητές και ωράριο από 8:15 έως 14:05, το 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, με 400 μαθητές, και λειτουργία από 18:00 έως 22:30, και το ΙΕΚ Βόλου, με πάνω από 300 σπουδαστές και ωράριο από 15:00 έως 20:00. Οι παραπάνω σχολικές μονάδες εξυπηρετούνται, για τις εργαστηριακές τους ανάγκες, από το 2ο Ε.Κ. Βόλου που λειτουργεί στον ίδιο χώρο».

Τεράστιος ο συνωστισμός
Στην επιστολή αναφέρεται πως «λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν λόγω COVID-19, στο σχολικό μας συγκρότημα, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη σε σχέση με τα ιικά φορτία και τα επιδημιολογικά μεγέθη. Λόγω της συνεχούς λειτουργίας (08:00 έως 22:30) δεν υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος για τον επαρκή καθαρισμό και αερισμό των χώρων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις που επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας. Δεν υπάρχουν οι επιπλέον χώροι που απαιτούνται (για την αντιμετώπιση συμβάντων), σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται από τον ΕΟΔΥ. Ιδιαίτερα, κατά τις ώρες όπου υπάρχει επικάλυψη των ωρών λειτουργίας του 4ου ΕΠΑΛ με το Ι.Ε.Κ., ο συνωστισμός είναι τεράστιος και υπάρχει η βάσιμη ανησυχία ότι η διασπορά ενός πιθανού κρούσματος θα είναι ανεξέλεγκτη».

Μετεγκατάσταση τμημάτων από ΙΕΚ
«Για τους προαναφερθέντες λόγους, και λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ. και του 4ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας, προτείνεται να μετεγκατασταθούν τα τμήματα των ειδικοτήτων του Ι.Ε.Κ. Βόλου που διδάσκονται θεωρητικά μαθήματα σε όμορο σχολικό συγκρότημα το οποίο λειτουργεί μόνο με πρωινή βάρδια (ενδεικτικά: 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας & 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας), για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν συνθήκες πανδημίας της νόσου COVID-19. Εφόσον ληφθεί μια τέτοια απόφαση θα αποσυμφορηθεί σημαντικά η συγκέντρωση ατόμων στον ίδιο χώρο, θα δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για καλύτερο αερισμό και καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων και των αιθουσών, θα είναι πιο αποτελεσματική η ιχνηλάτηση ενός πιθανού κρούσματος και θα υπάρχει η δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων, λόγω διαθεσιμότητας βοηθητικών χώρων. Οι εργαστηριακές ώρες των τμημάτων του ΙΕΚ μπορούν να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του 2ου Ε.Κ. Υπογραμμίζοντας για ακόμη μία φορά την υποχρέωση της πολιτείας για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες» καταλήγει η επιστολή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το