Τοπικά

Να αποφεύγουν τις άσκοπες επισκέψεις στα φαρμακεία ζητεί από τους Βολιώτες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος

Στο πλαίσιο της συμβολής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας στην κοινή προσπάθεια όλων των υγειονομικών επιστημονικών φορέων της περιοχής, οργανωμένα, για την αναχαίτιση ή τουλάχιστον τον δραστικό περιορισμό των δυσμενών επιπτώσεων από τον κορωνοϊό, η διοίκηση του Συλλόγου υπογραμμίζει ότι η χρήση προληπτικών μέτρων θα διαδραματίσει τον πλέον καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο της δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά την επίσκεψη του κοινού στα φαρμακεία:

Οι πολίτες οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους, ότι κατά την επίσκεψή τους σε οποιοδήποτε φαρμακείο, πρέπει να τηρούνται κάποιες βασικές αρχές προστασίας που αφορούν τον κορωνοϊό, και οι οποίες ελαχιστοποιούν την μετάδοσή του, προστατεύοντας έτσι, το κοινό και τους εργαζόμενους στα φαρμακεία από την εξάπλωση της επιδημίας.
Οι συστάσεις και τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται αυστηρά, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση της εξάπλωσης του ιού, και όλοι στο μέτρο του δυνατού τηρώντας τα, θα καταφέρουμε να περιορίσουμε τα νέα κρούσματα.

Ας έχουν λοιπόν υπόψιν ότι:
Αποφεύγουμε τις άσκοπες επισκέψεις στα φαρμακεία, την παραμονή εντός του χώρου τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ μετρήσεις για πίεση ή για οτιδήποτε άλλο (ακόμα και το ζύγισμα), δεν θα γίνονται.
Ακολουθείτε πιστά τις συστάσεις του προσωπικού του φαρμακείου, αποφύγετε τον συνωστισμό, και αυστηρά μην πλησιάζετε τον πάγκο του φαρμακείου όταν εξυπηρετείται κάποιος άλλος.
Τηρείτε αποστάσεις από τους επισκέπτες του φαρμακείου ή από το προσωπικό του φαρμακείου, άνω του ενός μέτρου ή δυο βημάτων.
Αποφύγετε τις χειραψίες και την σωματική επαφή.
Αν βήχετε ή φταρνίζεστε, κρατήστε χαρτομάντιλο ή χρησιμοποιήστε το χέρι σας, καλύπτοντας το στόμα σας και την μύτη σας. Τα σταγονίδια που αιωρούνται στον αέρα, αποτελούν τον βασικό λόγο μετάδοσης του κορωναϊού.
Χρησιμοποιήστε μάσκα προστασίας, ειδικά σε κλειστούς χώρους, όταν είστε άρρωστοι, ώστε να προστατεύσετε τους υπόλοιπους γύρω σας.
Απολυμάνετε τα χέρια σας μετά από κάθε συναλλαγή.
Μην απασχολείτε τον φαρμακοποιό ή το προσωπικό του φαρμακείου άσκοπα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο χώρος του φαρμακείου δεν ενδείκνυται αυτή την κρίσιμη περίοδο για κοινωνικές συναναστροφές.
Μην ζητάτε αντιβιοτικά χωρίς συνταγή. Τα αντιβιοτικά δεν θεραπεύουν ούτε προλαμβάνουν τον κοροναϊο, την γρίπη, και το κοινό κρυολόγημα.
Υπάρχουν φαρμακεία που λειτουργούν κανονικά κατά την διάρκεια της ημέρας με κατεβασμένα τα ρολά ασφαλείας ή ακόμη και από την ειδική θυρίδα. Αυτό ασφαλώς γίνεται και όταν εφημερεύουν και διανυκτερεύουν και αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας .
Αν έχετε συμπτώματα λοίμωξης από κοροναϊο, καλέστε το 1135, στο οποίο θα σας δοθούν οδηγίες. Μην επισκέπτεστε νοσοκομεία ή φαρμακεία χωρίς μέτρα προφύλαξης.
Η παραμονή στο σπίτι, είναι το βασικό μέτρο φροντίδας για τους νοσούντες με ήπια συμπτώματα από τον κοροναϊο, και για την προστασία από την εξάπλωση του.
Επιθυμούμε να τονίσουμε την αξία της έμπρακτης συνεισφοράς μας στη διαχείριση αυτής της κρίσης, προς τους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κίνδυνου και βασίζονται στην ατομική μας υπευθυνότητα να περιορίσουμε τη διασπορά του νέου ιού , αλλά και προς το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που επανδρώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας και καλείται να υπερβεί εαυτόν!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το