Τοπικά

Ν. Πρίντζος: Εγκαινιάζεται το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Στεφανοβίκειο – 15 υποτροφίες και φέτος σε ισάριθμους φοιτητές

Εγκαινιάζεται το ερχόμενο Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, το φωτοβολταϊκό πάρκο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου στην περιοχή του Στεφανοβικείου. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νικήτας Πρίντζος δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ότι η επένδυση έχει ολοκληρωθεί και εκτιμάται ότι η απόσβεση του ποσού που δαπανήθηκε, με επιδότηση 42% από το πρόγραμμα “Αλ. Μπαλτατζής”, θα γίνει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Υπολογίζεται ότι το οικονομικό όφελος για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό θα ανέλθει σε 200.000 ευρώ ετησίως, τόσο από τη λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου στο Στεφανοβίκειο, όσο και από την εκμετάλλευση των φωτοβολταϊκών στη στέγη των εγκαταστάσεων του Συνεταιρισμού. Από το πάρκο μόνο, η παραγόμενη ενέργεια εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 800 κιλοβάτ. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει η σύνδεση του φωτοβολταϊκού πάρκου με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Ο κ. Πρίντζος ανακοίνωσε επίσης ότι η ΕΒΟΛ θα χορηγήσει και φέτος υποτροφίες σε 15 φοιτητές, παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών της Μαγνησίας, που πέτυχαν να εισαχθούν σε πανεπιστημιακές σχολές εκτός Θεσσαλίας. Το ύψος της κάθε υποτροφίας ανέρχεται σε 400 ευρώ τον μήνα, για 9 μήνες, από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάϊο. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται έως τις 15 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία θα εξεταστούν από Επιτροπή υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και τη συμμετοχή εκπροσώπων της Μητρόπολης Δημητριάδος, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Ο κ. Πρίντζος αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, εξαιτίας των χαμηλών τιμών στην πώληση των προϊόντων, της υπερφορολόγησης και του υπερβολικού κόστους ενέργειας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “η ανασφάλεια είναι τεράστια και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει”. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από τα 35 εκατ. στρέμματα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, μόλις τα 17 καλλιεργούνται από τους αγρότες και τα υπόλοιπα ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο. Στη Μαγνησία, συγκεκριμένα, το Δημόσιο κατέχει 50.000 στρέμματα.

Τέλος, σε δήλωση του για τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, τόνισε: Δεν πιστεύω τίποτα, δεν περιμένω τίποτα. Αν και δεν τον γνωρίζω, το γεγονός ότι ήταν συνεταιριστικός υπάλληλος στη Λακωνία, πιστεύω να βοηθήσει. Αλλά και ο Αποστόλου που ήταν καλός άνθρωπος και φίλος μου, και γνώριζε τα θέματα, δεν έκανε τίποτα, εξαιτίας της αγροτικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το